Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 60 (7061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Informaţii noi

Trei suspecţi ai furtului din portbagajul BMW-ului valutistului Vasile Poenaru au fost reţinuţi ieri după-amiază pentru cercetări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După luni întregi de aşteptare, se pare că lucrurile în cazul suspecţilor furturilor din casele oamenilor de afaceri din municipiul Suceava încep să se clarifice. A fost nevoie de încă un jaf, cel de săptămâna trecută, în care victimă a căzut valutistul Vasile Poenaru, şi care se pare că a fost atacat de acelaşi grup care a băgat spaima în oamenii de afaceri.

În cursul zilei de ieri s-au operat trei reţineri. Este vorba de Cătălin Tiberiu Mercheş, Sergiu Nicolae Lahman şi Cezar Ioan Dumitru. Primii doi au fost prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, ceea de denotă că erau daţi în consemn la frontiere, iar Cezar Ioan Dumitru a fost reţinut în Suceava.

Cei trei urmau să fie conduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru audieri, iar în funcţie de probele pe care procurorii le aveau urma să se ia o măsură privativă de libertate. Ieri după-amiază, un echipaj al Serviciului de Acţiuni Speciale („mascaţii”) a plecat la Petea pentru a-i aduce la Suceava pe Mercheş şi Lahman.

Cei doi, alături de Cezar Ioan Dumitru, au fost indicaţi drept autori ai furtului din casa unui om de afaceri din Burdujeni, jaf comis în noaptea de 20 iulie 2018, şi în timpul căruia au furat circa 30.000 de euro, în bani şi bunuri.

Surse apropiate anchetei au arătat că există o serie de indicii concrete că autorii furtului din parcarea din spatele magazinului Trident, în zona comercială din apropierea Catedralei Ortodoxe de pe Mărăşeşti, a cărui victimă a fost valutistul Vasile Poenaru, sunt aceiaşi care au acţionat şi în casele oamenilor de afaceri suceveni.

 

Valutistul Vasile Poenaru, lăsat fără aproape 200.000 de euro

Ultimele informaţii apărute în cazul valutistului Vasile Poenaru arată că suma vehiculată iniţial drept pagubă este, în realitate, mai mare. Potrivit unor date, în sacoşa sustrasă din portbagajul autovehiculului marca BMW 520 D erau în jur de 90.000 de euro, 45.000 de lire sterline şi 200.000 de lei, ceea ce înseamnă că prejudiciul total se ridică la aproape 200.000 de euro. Este greu de crezut că din această sumă se va recupera ceva, mai ales că de la momentul jafului a trecut deja aproape o săptămână.

Maşina cu care s-au deplasat hoţii, un Renault Clio, a fost abandonată la scurt timp după jaf la marginea pădurii Zamca. Maşina, care avea numere roşii de Botoşani, a fost găsită joi seara, în jurul orei 18.00, poliţiştii ridicând mai multe probe din interiorul autoturismului. Vehiculul urma să fie expertizat din punct de vedere tehnic, iar din interior au fost ridicate amprente de pe toate elementele cu care ar fi putut intra în contact cei trei suspecţi, dar şi o serie de probe ADN.

Se pare că rezultatele acestor noi probe au fost de natură să-i determine pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava să ceară reţinerea celor trei persoane.

 

Filmul jafului de săptămâna trecută

Jaful de joia trecută a putut fi uşor reconstituit de pe camerele de supraveghere montate în zonă. Vasile Poenaru, administratorul firmei Kantor, care are deschise trei puncte de schimb valutar în municipiu, a parcat în jurul orei 09.12 autoturismul BMW 520 D în parcare, după care a plecat spre zona din faţă a complexului. Cei trei suspecţi au ajuns în preajmă după câteva secunde şi s-au retras apoi după peretele unui bloc turn din apropiere, aşteptând ca proprietarul maşinii să părăsească parcarea. Când au fost siguri că acesta a plecat, cei trei suspecţi au tras autoturismul lor în apropierea maşinii vizate, unul dintre ei începând să forţeze portbagajul cu o rangă. În acest timp, o femeie care grebla în apropiere a văzut ce se întâmplă şi a dat alarma la un magazin din imediata vecinătate. În mai puţin de un minut, individul a reuşit să deschidă portbagajul şi să sustragă o sacoşă cu bani, moment în care lângă autoturismul suspecţilor au ajuns mai multe femei, care au încercat să-i oprească pe hoţi. Cel care a luat sacoşa a reuşit să se urce însă în autoturismul Renault Clio, iar şoferul a efectuat o manevră de mers cu spatele, lovind o maşină parcată, după care a demarat, hoţii făcându-se nevăzuţi.

 

Spargeri de sute de mii de euro din casele oamenilor de afaceri

În ceea ce-i priveşte pe hoţii care i-au călcat pe oamenii de afaceri suceveni, aceştia şi-au stopat activităţile infracţionale pe această linie de câteva săptămâni. Printre ultimii vizaţi, la mijlocul lunii trecute, a fost omul de afaceri Ştefan Mandachi, de la care hoţii au plecat doar cu câteva bunuri, printre care nişte ceasuri. În aceeaşi perioadă, a fost „vizitat” un alt afacerist din Suceava, de unde hoţii au plecat cu bani şi bunuri de circa 8.000 de euro.

Sarabanda furturilor a început în primăvara anului trecut, iar apoi în mod constant casele a cel puţin zece oameni de afaceri sau avocaţi au fost sparte, prejudiciile totale ridicându-se la câteva sute de mii de euro. Printre altele, hoţii deţin şi câteva arme de vânătoare, pe care le-au găsit în seiful din BMW-ul furat din curtea locuinţei unui alt om de afaceri din Suceava. Acesta era plecat din ţară în momentul furtului, la fel cum s-a întâmplat şi în alte situaţii.

Nu în toate cazurile oamenii de afaceri erau plecaţi din ţară, dar de fiecare dată la locuinţa acestora nu se afla nimeni. Pentru a nu fi prinşi, hoţii au oprit alimentarea cu energie electrică, iar apoi au forţat un geam şi au intrat în interior. Aici au pus mâna pe bani şi bijuterii şi s-au făcut nevăzuţi.

În cele mai multe situaţii, spargerile au avut loc pe timp de noapte, ceea ce arată o schimbare de optică totală în cazul jafului asupra valutistului Vasile Poenaru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei suspecţi ai furtului din portbagajul BMW-ului valutistului Vasile Poenaru au fost reţinuţi ieri după-amiază pentru cercetări.
 Vizualizări articol: 5805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei suspecţi ai furtului din portbagajul BMW-ului valutistului Vasile Poenaru au fost reţinuţi ieri după-amiază pentru cercetări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei