Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 60 (7061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Rădăuți

O țigară aruncată neglijent a aprins depozitul de deșeuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au sărbătorit Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, 12 martie, alături de Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, care a intervenit ieri dimineaţă, în jurul orei 10.00, la depozitul de deşeuri al municipiului Rădăuţi, după ce o porţiune din acesta luase foc. Militarii au acţionat cu o autospecială şi cu mai multe pompe de apă, în condiţiile în care în apropiere curge un pârâu, iar acestora li s-a lăturat şi o echipă de la furnizorul local de utilităţi, SC Servicii Comunale SA.

Prezentă la faţa locului, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a declarat: „Deşi ne-am propus să sărbătorim Ziua Gărzii Naţionale de Mediu printr-o acţiune de salubrizare pe raza unui ocol silvic din zona Rădăuţiului, am ajuns la platforma de deşeuri a municipiului Rădăuţi. În jurul orei 10.00 am primit un mesaj prin 112 că platforma de gunoi s-a reaprins, după ce aseară (n.r. - luni seară), în jurul orei 21.30, a mai fost un astfel de incident care a fost gestionat de colegii de la ISU. Depozitul de deşeuri din Rădăuţi funcţionează din anul 2014 în baza unor autorizaţii emise pe câte un an de zile, şi astfel am ajuns în anul 2019 din cauză că nu au fost încă deschise cele două depozite ecologice, Moara şi Pojorâta. Agenţia de Protecţia Mediului a emis anul acesta viza anuală pentru depozitul rădăuţean autorizând o cantitate de 28.000 de mc de deşeuri. Ne îngrijorează ce se întâmplă la nivel de judeţ, pentru că am crezut atunci când s-a aprins platforma de la Fălticeni că e un caz izolat, dar s-a văzut că nu este aşa, însă aceasta e situaţia, sperăm că depozitul de la Moara va fi deschis cât mai curând…”

Pompierii rădăuţeni au lichidat focul în jurul orei 14.00 şi au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiului fumatul în loc nepermis. Trebuie precizat că depozitul de deşeuri Rădăuţi, care se situează la ieşirea din municipiu spre comuna Satu Mare, se întinde pe o suprafaţă de circa 9.000 mp, iar pe platformă este depozitată o cantitate de aproximativ 68.700 mc de deşeuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O țigară aruncată neglijent a aprins depozitul de deșeuri.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O țigară aruncată neglijent a aprins depozitul de deșeuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei