Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 60 (7061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri ferme

Peste 20 de persoane au ajuns în arest în mai puţin de o lună, pentru infracțiuni la regimul rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu inițierea de către conducerea IPJ Suceava, la mijlocul lunii februarie, a unui amplu program de prevenire a accidentelor rutiere, peste 20 de șoferi au ajuns în arest pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier. Cei mai mulți dintre ei au ajuns în spatele gratiilor după ce au săvârșit infracțiuni precum conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului sau refuz de recoltare a probelor biologice de sânge. Deși măsurile ferme aplicate de polițiști au fost intens mediatizate în presă, polițiștii continuă să identifice zilnic șoferi inconștienți, care sub o formă sau alta încalcă grav regulile rutiere, punând în pericol viața și integritatea celorlalți participanți la trafic. Doi astfel de șoferi certați cu legea au ajuns în spatele gratiilor în cursul zilei de luni, aducând numărul celor reținuți pentru infracțiuni rutiere la 20. Între ei, un tânăr de 23 de ani din comuna Hârtop a fost arestat luni pentru 30 de zile, pentru comiterea a 4 infracțiuni, cazul fiind prezentat pe larg în ediția de marți a ziarului.

În aceeași zi, un șofer de 48 de ani din municipiul Drobeta Turnu Severin a ajuns pentru 24 de ore în spatele gratiilor, după de a comis infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Astfel, la data de 16 decembrie a anului trecut, bărbatul a provocat un accident rutier tamponând un alt vehicul, după care a fugit de la fața locului. Ulterior, în interiorul autoturismului abandonat au fost identificate 4.470 pachete țigarete de contrabandă. În urma cercetărilor a fost identificat bărbatul de 48 de ani, care nu avea permis de conducere, el fiind reținut în spatele gratiilor pentru 24 de ore în urma emiterii unei ordonanțe de reținere. În cursul zilei de marți bărbatul a fost prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc care au luat hotărârea emiterii pe numele său a unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi contrabandă.

 

Alți trei șoferi băuți au fost depistați în trafic în cursul zilei de luni

Acțiunile pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice au continuat și la finalul săptămânii trecute, când polițiștii din cadrulServiciului Rutier Suceava, împreună cu subunităţile din cadrul inspectoratului, au organizat controale pe drumurile publice. Vineri, sâmbătă şi duminică au fost testați alcoolscopic 311 șoferi, fiind reținute 15 permise de conducere, din care 7 pentru conducere sub influența alcoolului. Polițiștii au aplicat 140 de amenzi în valoare de aproape 44.000 de lei și au constatat 14 infracțiuni, între care alcoolemie peste limită și refuz de recoltare probe, precum și conducere fără permis.

În timpul supravegherii traficului în cursul zilei de luni, alți trei șoferi au fost depistați după ce au urcat la volan sub influența alcoolului.

Un prim caz a fost identificat în jurul orei 11.00, când un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, aflat pe D.N. 29A, la ieşirea din municipiul Suceava spre comuna Adâncata, a oprit pentru control un autoturism Mercedes, condus de un bărbat de 49 ani, din Adâncata, care mirosea a alcool. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele său fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 17.15, o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178F, în comuna Gălănești, o autoutilitară marca Ford, condusă de un bărbat de 42 ani din comuna Frătăuții Vechi. Întrucât şoferul emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de  0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel de la volan s-a ales cu dosar penal pentru comiterea aceleiași infracțiuni.

Luni seara, înainte de ora 23.00, o patrulă din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control, pe strada Petru Mușat din localitate, un autoturismul marca Kia care circula pe contrasens, condus de un tânăr de 19 ani din comuna Bălcăuți. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind cercetat în continuare în cadrul unui dosar penal, pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”. Polițiștii suceveni atrag atenția cu privire la faptul că vor lua măsuri de reținere și încarcerare a tuturor celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor constatate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20 de persoane au ajuns în arest în mai puţin de o lună, pentru infracțiuni la regimul rutier.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 20 de persoane au ajuns în arest în mai puţin de o lună, pentru infracțiuni la regimul rutier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei