Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 60 (7061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Foc periculos

Două incendii de vegetaţie s-au extins pe aproape 25 de hectare, punând în pericol pădurea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două incendii izbucnite în cursul zilei de luni s-au extins pe suprafeţe mari de vegetaţie uscată, în cazul unuia dintre ele fiind puse în pericol pădurea şi locuinţele oamenilor din zonă.

Primul incendiu a fost sesizat de către primarul comunei Grămeşti luni, în jurul orei 14.30. Acesta a anunţat că în zona albiei râului Siret s-a aprins vegetaţia uscată, în apropierea satului Bălineşti. La faţa locului pompierii au identificat o suprafaţă aprinsă de iarbă şi stuf de circa 4 hectare şi au acţionat pentru izolarea şi stingerea incendiului. Pompierii au stabilit la final drept cauză de izbucnire a incendiului focul făcut în aer liber. În incendiu au ars circa 4 hectare de vegetaţie uscată şi nu s-au înregistrat pagube materiale, incendiul fiind la distanţă mare faţă de locuinţele din zonă.

O oră mai târziu, un bărbat a sesizat printr-un apel la 112 faptul că în comuna Dolheşti, satul Dolheştii Mari, s-a produs un incendiu pornit de la lizieră, ardea miriştea şi exista posibilitatea ca flăcările să ajungă la pădure. La faţa locului pompierii au constatat că terenul cu vegetaţie uscată pe care se manifesta incendiul se află amplasat în extravilanul satului Dolheştii Mari, în locul denumit popular „Blagani”, pe partea dreaptă a drumului cu direcţie de deplasare dinspre Fălticeni spre Dolhasca, la o distanţă de aproximativ 500 de metri de locuinţe. Trei echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Fălticeni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, care a afectat o suprafaţă de circa 20 de hectare de vegetaţie uscată şi un hectar din cadrul lizierei cu arbuşti de răchită, aparţinând oamenilor din localitate.

Pompierii reamintesc faptul căarderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Până în prezent, în urma incendiilor de vegetaţie înregistrate în judeţ de inspectorii de specialitate ai pompierilor militari suceveni, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 2.500 de lei fiecare, celor care au provocat aceste de incendii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două incendii de vegetaţie s-au extins pe aproape 25 de hectare, punând în pericol pădurea.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două incendii de vegetaţie s-au extins pe aproape 25 de hectare, punând în pericol pădurea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei