Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 60 (7061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Nota de plată

Primăria Izvoarele Sucevei, amendată de Garda de Mediu pentru muntele de gunoaie care a stat neridicat jumătate de an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Izvoarele Sucevei a primit o amendă de 5.000 de lei din partea comisarilor de la Garda de Mediu Suceava. Măsura a fost luată după articolul care a fost publicat în „Monitorul de Suceava” şi în care semnalam faptul că în localitatea Cununa gunoiul nu a fost ridicat timp de jumătate de an. După acelaşi articol s-a autosesizat şi Avocatul Poporului, care a reclamat aspectele prezentate de cotidianul nostru. Comisarii Gărzii de Mediu Suceava s-au deplasat în comuna Izvoarele Sucevei şi au constatat că aspectele semnalate se adeveresc, motiv pentru care au dispus sancţionarea acestei unităţi administrative.

În cursul lunii trecute, am semnalat că în satul Cununa gunoiul nu a mai fost ridicat de firma de salubrizare din luna august a anului 2018. Asta în condiţiile în care cei aproximativ 60 de locuitori ai satului care aparţine de comuna Izvoarele Sucevei plătesc şi o taxă anuală de salubrizare de 60 de lei.

La vremea respectivă, sătenii au cerut să nu mai fie păcăliţi în faţă şi să li se returneze banii pe care i-au achitat pentru ridicarea gunoiului.

„E o bătaie de joc cum rar ne-a fost dat să vedem. Stă gunoiul acolo şi nimeni nu-l ridică. Am sunat la primărie de mai multe ori şi ne-au spus că se va rezolva, dar de fapt nu se întâmplă nimic. Plus că pe lângă locul unde stau gunoaiele trece un pârâu din care se adapă animalele şi se poate ajunge la alte lucruri mai rele”, au spus o parte din sătenii din Cununa.

Mihail Mechno, primarul din Izvoarele Sucevei, a declarat nonşalant că este la curent cu probleme şi gunoiul va fi ridicat „cum se desprimăvărează”.

„A venit iarna şi drumul s-a înzăpezit, iar maşina de salubrizare a firmei Free Tehnic nu a mai putut ajunge de la Brodina de Jos până la Cununa. Noi avem microbuzul şcolar care circulă pe acel drum forestier şi ia copiii pentru a-i transporta la şcoală, dar drumul este desfundat doar pentru maşini mici, nu şi pentru maşini de tonaj greu. Şi vorba lui Băse’, vara nu-i ca iarna”, a spus Mihail Mechno.

Interesant este că după vizita comisarilor de la Garda de Mediu, drumul a putut fi parcurs de maşina firmei de salubrizare, iar gunoiul a fost ridicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Izvoarele Sucevei, amendată de Garda de Mediu pentru muntele de gunoaie care a stat neridicat jumătate de an.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Izvoarele Sucevei, amendată de Garda de Mediu pentru muntele de gunoaie care a stat neridicat jumătate de an5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei