Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Virginel Iordache: Guvernul PSD-ALDE oferă un ajutor de stat consistent pentru investitorii care înfiinţează noi locuri de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunţat că investitorii care creează noi locuri de muncă beneficiază de un ajutor de stat consistent oferit de actualul Guvern PSD-ALDE. Virginel Iordache a precizat că la scurt timp, după doar opt săptămâni de la startul programului de ajutor de stat, au fost semnate primele acorduri de finanţare care vor avea un impact major în economie şi care vor duce la înfiinţarea a peste 2.000 de noi locuri de muncă.

„Investitorii români şi străini au în Executivul de la Palatul Victoria un partener real, Executiv care face ceea ce promite”, a spus senatorul social-democrat. Virginel Iordache a precizat că valoarea proiectelor se ridică la suma de 1,3 miliarde de lei, iar sprijinul guvernamental este de aproape 500 de milioane de lei. El a explicat că în prezent sunt nouă proiecte în domenii precum industria auto, industria materialelor de construcţii, industria aeronautică, sănătate şi asistenţa socială care vor aduce plus valoare economică prin efectul de multiplicare şi care au nevoie de forţă de muncă cu înaltă calificare.

„De subliniat este faptul că firmele româneşti au acces şi participă la acest program, urmare a modificărilor condiţiilor de eligibilitate, în special reducerea pragului investiţiilor de la 10 milioane de euro la 3 milioane de euro”, a mai declarat senatorul PSD de Suceava. Virginel Iordache a arătat că în ultima şedinţă de Guvern, de vinerea trecută, acest prag a coborât şi mai mult, la un milion de euro, fapt care sprijină puternic accesul la program şi implicit dezvoltarea companiilor româneşti. „Confirmarea că aceasta este abordarea corectă, patriotică, vine şi din faptul că şapte dintre cele nouă firme care au semnat aceste prime acorduri de finanţare au capital românesc. Sesiunea de înregistrare a cererilor de acord pentru finanţare a fost deschisă la 10 septembrie 2018 şi are un buget alocat de 614 milioane de lei”, a declarat Virginel Iordache. El a mai adăugat că până în prezent au fost depuse 43 de cereri de acord pentru finanţare, pentru proiecte de investiţii în valoare de 4,5 miliarde de lei, pentru care se solicită ajutor de stat de 1,7 miliarde de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache: Guvernul PSD-ALDE oferă un ajutor de stat consistent pentru investitorii care înfiinţează noi locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 1305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Virginel Iordache: Guvernul PSD-ALDE oferă un ajutor de stat consistent pentru investitorii care înfiinţează noi locuri de muncă1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei