Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Maricela Cobuz a participat la Conferinţa de Medicină Personalizată, cu tema „Re-Gândim Medicina: prin inovaţie digitală şi inovaţie analogică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a participat ieri la desfăşurarea lucrărilor celei de-a treia ediţii a Conferinţei de Medicină Personalizată 2018, care a avut ca temă de dezbatere ”Re-Gândim Medicina: prin inovaţie digitală şi inovaţie analogică”. Conferinţa, care a avut loc la Muzeul Naţional Cotroceni, a fost organizată de Centrul pentru inovaţie în medicină InoMed, sub patronajul Administraţei Prezindenţiale.

După participarea la conferinţă, deputatul Maricela Cobuz a arătat că sistemele de sănătate din întreaga lume, nu doar în România, se află la intersecţia a trei tendinţe majore, respectiv fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, costurile în creştere şi dezvoltarea exponenţială a noilor tehnologii ICT, ca parte din a patra revoluţie industrială.

„Medicina personalizată presupune asigurarea prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului potrivit pentru pacientul potrivit la momentul potrivit. Pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de inovaţie digitală, dar şi de inovaţie analogică. Fără a apela la tehnologii moderne este greu să tratăm anumite boli, tocmai de aceea se vorbeşte tot mai mult de medicina personalizată”, consideră Maricela Cobuz. Ea a precizat că pe agenda de lucru a conferinţei s-a pus în discuţie problema cancerului pulmonar şi posibilitatea de testare reflexă a biomarkerilor validaţi în vederea îmbunătăţirii situaţiei pacientului. Deputatul PSD a precizat că în ultimii doi ani, pe lista medicamentelor compensate din România au fost introduse mai multe terapii folosite la pacienţii cu cancer pulmonar non-microcelular, atât terapii ţintite, cât şi imunoterapii, cele mai multe cu beneficiul unui diagnostic companion, test ce ajută la identificarea populaţiei cu răspuns optimizat.

Maricela Cobuz a spus că în vederea implementării cu prioritate a unui program de testare a biomarkerilor validaţi pentru cancerul pulmonar non-microcelular, s-au propus mai multe acţiuni, printre care realizarea unui protocol de testare valabil la nivel naţional, de către comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sănătăţii sau finanţarea costului testărilor biomarkerilor validaţi, costul testărilor fiind acoperit integral de către deţinătorii autorizaţi de punere pe piaţă. Astfel, Maricela Cobuz a arătat că prin testarea tuturor mutaţiilor de la început, pacientul va primi tratamentul potrivit, la momentul potrivit. Ea a precizat că în România, conform datelor din 2018, în fiecare an apar 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar şi tot anual, 10.277 de persoane îşi pierd viaţa din cauza acestei boli, reprezentând principala cauză de decese din cauze oncologice din România. Nu în ultimul rând, Maricela Cobuz a spus că prin desfăşurarea celei de-a treia ediţii a Conferinţei de Medicină Personalizată, se va face un pas important spre implementarea tehnologiei şi a inovaţiei digitale în sistemul de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz a participat la Conferinţa de Medicină Personalizată, cu tema „Re-Gândim Medicina: prin inovaţie digitală şi inovaţie analogică”.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Maricela Cobuz a participat la Conferinţa de Medicină Personalizată, cu tema „Re-Gândim Medicina: prin inovaţie digitală şi inovaţie analogică”1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei