Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În boxa acuzaţilor

O falsă poliţistă a fost condamnată după ce a escrocat două femei cu suma de 20.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O falsă poliţistă care a escrocat două femei cu suma de 20.000 de lei a fost găsită vinovată ieri de către magistraţii de la Tribunalul Suceava. Judecătorii au condamnat-o pe Andreea Rotari, de 21 de ani, din Gura Humorului, la o pedeapsă de 1 an, 10 luni şi 10 zile de închisoare pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

În paralel, s-a dispus confiscarea unor bunuri pe care tânăra le-a folosit şi cu care i-a păcălit pe oameni, mai exact „dotări” pe care un poliţist le-ar avea în mod normal. Astfel, au fost confiscate o ştampilă cu carcasă de culoare roşu cu negru, având aplicată o etichetă Agent principal „...”, toc pistol de culoare neagră, port cătuşe material textil cu o cheie în interior, mapă de culoare roşie cu 10 înscrisuri format A4, ambalaj hârtie având aplicată ştampila Agent principal „...”, centură de culoare neagră 139x4,5 cm, baston de culoare neagră 49,5 cm, inscripţie Police, cămaşă de culoare albastru deschis cu buzunare aplicate în zona pieptului, o pereche de cătuşe cu lanţ.

Trebuie spus că soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

 

A promis un post de secretară şi unul de agent de poliţie

Tânăra, care la data comiterii infracţiunilor avea doar 19 ani, a dat dovadă de un tupeu ieşit din comun. Ea le-a promis altor două femei că le va găsi locuri de muncă în poliţie, pe baza unor relaţii pe care le-ar avea, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Andreea Rotari a exploatat faptul că în acea perioadă foarte mulţi suceveni s-au înscris la concursuri pentru admitere în structurile poliţiei şi a profitat de naivitatea victimelor.

Poliţiştii adevăraţi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, au primit o sesizare despre aceste înşelăciuni din partea unei femei în vârstă de 41 de ani, din municipiul Suceava. Aceasta a reclamat că o anume Andreea Rotari a înşelat-o cu suma de 17.400 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie-aprilie 2016, suspecta, sub pretextul că este poliţistă, i-a spus femei că îi poate găsi un post de secretară la poliţie. Mai mult, pentru a scoate mai mulţi bani, i-a promis aceleiaşi femei că îi va găsi un post de agent în poliţie şi fiicei sale. Convinsă că tânăra are influenţă printre şefi din poliţie, victima a livrat suma de bani amintită în mai multe tranşe.

 

I-a mai cerut 650 de lei, pentru definitivarea contractului. Bancnotele erau marcate

Andreea Rotari a dus-o cu vorba pe femeia de 41 de ani şi i-a cerut tot mai mulţi bani. Aşa se face că după ce a anunţat-o pe femeie că a definitivat contractul de angajare, escroaca i-a mai cerut încă 650 de lei. Poliţiştii monitorizau deja cazul, astfel că la întâlnirea dintre cele două a fost organizat un flagrant. Andreea Rotari a fost prinsă, într-un centru comercial din Suceava, în timp ce primea suma de 650 de lei în bancnote marcate.

Ulterior, poliţiştii au mai identificat o victimă înşelată în acelaşi mod. Este vorba despre o femeie în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, căreia i-a pretins, primind de la aceasta, la 27 martie 2016, suma de 6.400 de lei, pentru angajarea în poliție.

La vremea respectivă, Andreea Rotari a fost reţinută în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în baza ordonanţei de reţinere, pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, însă ulterior s-a decis ca ea să fie cercetată în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O falsă poliţistă a fost condamnată după ce a escrocat două femei cu suma de 20.000 de lei.
 Vizualizări articol: 2412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O falsă poliţistă a fost condamnată după ce a escrocat două femei cu suma de 20.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei