Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nici o schimbare

A doua zi de proteste de la mina de uraniu de la Crucea nu a adus nimic bun pentru ortaci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri s-a consumat a doua zi de proteste la mina de uraniu de la Crucea. Ortacii au refuzat din nou să intre la muncă în subteran, dar de această dată nu s-au mai adunat la sediul din Crucea al sucursalei, ci la exploatarea de la Botuşana. Din partea instituţiilor chemate la dialog, respectiv Ministerul Energiei şi Compania Naţională a Uraniului, nu s-a primit nici un răspuns la solicitările formulate de mineri. Doar prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a încercat o punte de legătură între cele două părţi, dar fără prea mult succes.

În lipsa achitării drepturilor salariale restante, minerii consideră că orice dialog este imposibil. Pentru a-şi face auzite mai bine doleanţele, un grup de 30 de mineri de la Crucea a plecat aseară spre Bucureşti, urmând ca astăzi să picheteze atât sediul Ministerului Energiei, cât şi sediul Companiei Naţionale a Uraniului. Protestul este autorizat între orele 9.00-16.30, perioadă în care un grup al ortacilor va încerca să intre la discuţii cu responsabilii din domeniu.

Mai trebuie spus că alături de cei 30 de mineri din judeţul Suceava vor mai fi prezenţi şi colegi de la Feldioara, de la Uzina de Prelucrare a Uraniului, persoane aflate în aceeaşi situaţie cu ortacii de la Crucea.

Minerii au demarat acţiunea de protest la primele ore ale zilei de luni, 12 noiembrie, nemulţumiţi că nu şi-au mai luat salariile de două luni, dar şi alte drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă. Mai exact, Compania Naţională a Uraniului nu le-a acordat tichetele de masă în ultimele 12 luni, dar nici masa antidot pe ultimele 18 luni.

În grevă au intrat şi colegii de la Uzina de Preparare a Uraniului de la Feldioara-Braşov,  revendicările fiind similare. În total, CNU are la nivel naţional 774 de angajaţi, dintre aceştia 345 fiind la exploatarea de la Crucea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A doua zi de proteste de la mina de uraniu de la Crucea nu a adus nimic bun pentru ortaci.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A doua zi de proteste de la mina de uraniu de la Crucea nu a adus nimic bun pentru ortaci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei