Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără de uitare

Eroul Ioan Grosaru, comemorat alături de încă 28 de militari români morţi în ultimii ani în afara graniţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soldatul erou Ioan Grosaru, de la Păiseni - Cornu Luncii, a fost comemorat cu prilejul Zilei veteranilor din teatrele de operaţii, dedicată militarilor români care şi-au pierdut în ultimii ani viaţa în afara graniţelor. Este vorba de un total de 29 de militari români care au decedat în misiuni internaţionale.

Ceremonialul de la Păiseni dedicat Zilei veteranilor din teatrele de operaţii s-a desfăşurat săptămâna trecută, pe 6 noiembrie, în aceeaşi zi în care, la Cornu Luncii, au avut loc amplele manifestări dedicate intrării Armatei Române în Bucovina, prin Vama Cornu Luncii.

Maistrul militar principal în retragere Dumitru Davidel, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, Filiala Suceava, în numele asociaţiei, dar şi al primarului comunei Cornu Luncii, inginerul Gheorghe Fron, a ţinut să aducă mulţumiri militarilor care au fost prezenţi în număr mare, din nou, şi la mormântul eroului Ioan Grosaru.

La manifestările care au avut loc la crucea monumentală care străjuieşte mormântul eroului din toamna lui 2017, când s-au comemorat zece ani de la trecerea sa în nefiinţă, au participat trei plutoane de la Batalionul de Vânători de Munte „Dragoş Vodă” Vatra Dornei, cu drapel de luptă, 41 de elevi de la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, militarii Fanfarei Militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, un pluton de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, opt militari de la Batalionul Scorpionii Galbeni Timişoara, însoţiţi de comandant, plus fostul comandant al eroului Ioan Grosaru, cel care a activat la unitatea militară din Banat. Ioan Grosaru a plecat în misiunea fatală din Irak în calitate de militar al „scorpionilor galbeni” de la Timişoara.

Pe 21 septembrie 2007, Ioan Grosaru se afla într-un TAB, în misiune de patrulare în Irak. Vehiculul militar a trecut peste un dispozitiv exploziv şi a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul în interior pentru a asigura evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din dotarea TAB-ului a explodat şi i-a curmat viaţa. Pentru faptele sale, Ioan Grosaru a devenit un erou comemorat an de an.

Şi militarii prezenţi la ultima acţiune comemorativă dedicată lui Grosaru, de săptămâna trecută, au ţinut să ofere trei plachete de onoare oamenilor care au avut grijă an de an ca eroul de la Păiseni să nu fie dat uitării. Au primit plachete de onoare primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, maistrul militar principal în retragere Dumitru Davidel şi colonelul în retragere Nicolai Niga, preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, filiala Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroul Ioan Grosaru, comemorat alături de încă 28 de militari români morţi în ultimii ani în afara graniţelor.
 Vizualizări articol: 1300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Eroul Ioan Grosaru, comemorat alături de încă 28 de militari români morţi în ultimii ani în afara graniţelor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei