Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Un condei numit Fair-Play”

O suceveancă a fost laureată la Concursul naţional de literatură şi jurnalism sportiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a XVIII-a ediţie a Concursului naţional de literatură şi jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play” a numărat printre laureaţii săi şi o reprezentantă din judeţul Suceava. Antonia Andra Mihăilescu, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a obţinut premiul al II-lea în cadrul secţiunii Reportaj sportiv, categoria 15-18 ani, eleva fiind pregătită de prof. Gheorghe Cîrstian.

De la fazele judeţene au fost promovate pentru faza naţională 315 lucrări provenite de la 101 unităţi de învăţământ din 23 de judeţe.

Antonia este membră a Casei de Poezie „Light of ink. L.ink” din cadrul colegiului (fostul Club de Poezie Alecart), unde şi-a cultivat şi şi-a dezvoltat pasiunea pentru scris şi poezie, materializată de-a lungul anilor şi în numeroase premii la diverse concursuri.
Festivitatea de premiere s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, în incinta Casei Olimpice a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român Bucureşti - COSR.

Competiţia s-a desfăşurat pe trei secţiuni, fiecare secţiune desfăşurându-se pe trei categorii de vârstă: poezie, proză/ficţiune şi cronică/reportaj sportiv, pentru fiecare din acestea fiind acordate: un premiu I, un premiu II, un premiu III şi câte cinci menţiuni.
La eveniment au fost prezenţi elevii câştigători, desemnaţi în urma deciziei juriului, care au fost recompensaţi cu premii şi diplome din partea COSR, profesorii îndrumători, membrii juriului, medaliaţi olimpici, invitaţi.

Juriul, prezidat de prof. dr. Mina Maria Rusu, inspector general de limba şi literatură română în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, a avut în componenţă mai mulţi profesori de limba şi literatura română şi un jurnalist sportiv.

Concursul se înscrie într-o mişcare naţională şi internaţională de promovare consecventă a spiritului olimpic şi a valorilor olimpismului în rândul tinerelor talente din mediul şcolar. Lucrările trebuie să abordeze, sub aspect tematic, spiritul olimpic sau una dintre valorile olimpismului: excelenţa, prietenia, fair-play-ul, toleranţa, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp şi minte. Subiectul lucrărilor trebuie să fie localizat în domeniul sportiv.

„Un condei numit Fair-Play” este susţinut de COSR, prin Academia Olimpică Română (AOR), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă a fost laureată la Concursul naţional de literatură şi jurnalism sportiv.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O suceveancă a fost laureată la Concursul naţional de literatură şi jurnalism sportiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei