Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Mondială a Diabetului

Testare gratuită a glicemiei, astăzi, în incinta Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Popadiuc” din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţenii şi locuitorii din comunele adiacente municipiului Rădăuţi sunt invitaţi, astăzi, la sediul Şcolii Postliceale Sanitare Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din strada Dobrogeanu Gherea nr. 12, în incinta Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Popadiuc”, pentru testarea gratuită a glicemiei. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că acţiunea se va desfăşura în intervalul orar 10.00-15.00, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, sărbătorită în fiecare an de 14 noiembrie.

Tema pentru 2018 şi 2019 este „Familia şi Diabetul”, sub simbolul unui cerc albastru, „semn al unităţii celor implicaţi în lupta cu boala, ca răspuns la numărul în creştere al persoanelor afectate de diabet”.

Ziua Mondială a Diabetului se sărbătoreşte la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi este marcată la nivel internaţional de toate asociaţiile membre IDF, de furnizorii de servicii de sănătate şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare despre diabet. 

„Familiile au un rol deosebit de important în abordarea factorilor de risc modificabili în diabetul de tip II şi, prin urmare, trebuie să fie informate în legătură cu programele de educaţie privind diabetul”, se arată în comunicatul DSP, subliniind că una din două persoane, adică aproximativ 212 milioane la nivel mondial, care suferă în prezent de diabet rămâne nediagnosticată. La nivelul judeţului Suceava, la sfârşitul anului 2017 în evidenţele DSP erau 28.769 de pacienţi cu diabet, din care 3.529 erau insulino-dependenţi.

 

Cunoaşterea semnelor de diabet, esenţială pentru depistarea precoce a bolii

Materialele şi acţiunile pe care le va realiza IDF în timpul celor doi ani de campanie vor urmări creşterea conştientizării despre impactul pe care îl are diabetul, sprijinirea celor afectaţi de boală, promovarea rolului familiei în management, îngrijire, prevenire şi educaţie despre diabet.

„Majoritatea cazurilor sunt de diabet de tip II. Astfel, există probabilitatea ca în fiecare familie să existe un pacient căruia să nu i se fi pus încă diagnosticul. Prin urmare, recunoaşterea semnelor, simptomelor şi factorilor de risc pentru diabet este vitală pentru a ajuta la depistarea timpurie a bolii. Diagnosticul precoce şi tratamentul sunt foarte importante în prevenirea complicaţiilor.

Diabetul de tip II este factor de risc principal pentru boala de inimă, accident vascular cerebral, orbire, insuficienţă renală, amputarea membrelor inferioare”, se precizează în comunicat. În ceea ce priveşte diabetul de tip I, specialiştii DSP subliniază că, dacă nu este depistată la timp, boala poate determina dizabilităţi severe sau deces şi de aceea este atât de important ca oamenii să cunoască semnele şi simptomele.

De asemenea, se arată că diabetul afectează în prezent peste 425 de milioane de persoane, cu vârsta între 20-79 de ani, majoritatea fiind cazuri de diabet de tip II, respectiv 352 de milioane de persoane. Acest tip de diabet poate fi prevenit, în 80% din cazuri, prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos: activitate fizică regulată, alimentaţie echilibrată şi un mediu de viaţă sănătos.

Menţionăm că această campanie a DSP este organizată în cadrul Subprogramului de evaluare şi promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate al Ministerului Sănătăţii  şi coordonată tehnic la nivel naţional de către Institutul Naţional de Sănătate public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testare gratuită a glicemiei, astăzi, în incinta Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Popadiuc” din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Testare gratuită a glicemiei, astăzi, în incinta Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Popadiuc” din Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei