Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voinescu, întrebat dacă vor fi majorate salariile şi redus CAS: Greu de crezut că putem face ambele

Joi, 8 Martie 2012 (17:49:18)

PDL susţine creşterea salariilor bugetarilor în condiţiile în care va fi sigurată sustenabilitatea acestei măsuri, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al partidului, Sever Voinescu, arătând că Guvernul ar trebui să majoreze salariile cu 16% pentru a recupera întreaga scădere din 2010.

Sever Voinescu a precizat că preşedintele Traian Băsescu a vorbit în Parlament despre recuperarea tăierii salariilor, iar primul ministru despre posibilitatea scăderii CAS şi că va fi făcută o evaluare la sfârşitul primului trimestru al anului 2012, când se va vedea că e posibilă majorarea salariilor şi scăderea CAS.

Întrebat dacă vor fi majorate salariile şi micşorat CAS, Voinescu a răspuns: "Ideal e să le facem pe amândouă. Dar din calcule este greu de crezut că le putem face pe amândouă. Decizia e grea, este o decizie politică, dar şi economică".

El a mai spus că PDL a subliniat încă de la construcţia actualului buget că are în vedere creşterea salariilor bugetarilor pentru a acoperi întreaga scădere cu 25% pe care a fost nevoit să o facă şi că această măsură va fi luată în condiţiile în care bugetul şi contextul economic vor permite.

"Ne preocupă în acest moment sustenabilitatea măsurii, nu vrem să fim în situaţia de inconştienţă a Guvernului Tăriceanu, care a mărit succesiv salariile şi pensiile fără să-şi pună problema dacă ele pot fi plătite. Noi vrem ca românii să ştie că în momentul în care am mărit salariile ele vor putea fi plătite de orice guvern", a spus Sever Voinescu.

El a adăugat că se poate discuta în prezent în termeni realişti despre revenirea salariilor, pentru că economia a crescut în 2011 mai mult decât aşteptările şi prin restructurare sunt cu 200.000 mai puţini bugetari.

Voinescu a mai spus că majorarea salariilor nu se va face în orice caz în detrimentul investiţiilor.

Întrebat dacă se discută şi de majorarea pensiilor, Voinescu a spus: "Deocamdată nu se discută despre acest subiect. Ne-am dori asta, dar avem un context economic şi teamă mi-e că deficitul bugetului de pensii este destul de mare".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

Cu două zile înainte, premierul Ungureanu a declarat că Guvernul analizează o posibilă reducere a contribuţiilor de asigurări sociale într-o marjă cuprinsă între 3-5%, "sigur pentru angajaţi, poate şi pentru angajatori", dacă situaţia economică internă şi externă va favoriza aplicarea unei astfel de măsuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voinescu, întrebat dacă vor fi majorate salariile şi redus CAS: Greu de crezut că putem face ambele.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voinescu, întrebat dacă vor fi majorate salariile şi redus CAS: Greu de crezut că putem face ambele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei