Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prahova: Florina Vlădan, înmormântată în localitatea natală, în prezenţa a zeci de persoane

Joi, 8 Martie 2012 (17:45:17)

Zeci de locuitori ai comunei prahovene Şirna, localitatea natală a Florinei Vlădan, au condus-o, joi după-amiază, pe ultimul drum pe femeia împuşcată în urmă cu două zile de către soţul ei, într-un coafor din Bucureşti, apropiaţii femeii spunând despre bărbat că era un om violent şi foarte gelos.

Florina Vlădan, în vârstă de 46 de ani, a fost înmormântată, joi după-amiază, în cimitirul din localitatea sa natală, satul Hăbud, comuna Şirna, din judeţul Prahova, alături de părinţii săi, morţi în urmă cu câţiva ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Zeci de localnici din Hăbud s-au strâns, joi dimineaţă, în faţa casei părinteşti a femeii. Oameni care au cunoscut-o sau care doar au auzit la televizor despre drama femeii au adus flori pentru Florina Vlădan.

În jurul orei 12:30, maşina care transporta trupul neînsufleţit al femeii a ajuns la Hăbud, în urma maşinii mortuare fiind alte zece autoturisme în care se aflau fiul Florinei şi prietenii acestuia, colegele femeii şi alţi apropiaţi de la Bucureşti.

După o scurtă slujbă la casa părintească a Florinei Vlădan, maşina şi-a continuat drumul până la biserica din sat, unde a avut loc slujba de înmormântare, oficiată de doi preoţi.

O oră şi jumătate mai târziu, Florina Vlădan a fost înhimată în cimitirul din Hăbud, situat foarte aproape de casa părintească.

Localnicii şi-o amintesc pe florina Vlădan ca o femeie foarte frumoasă şi foarte respectuoasă. "Venea destul de des la Hăbud, în casa părintească. Venea la cules de vie, vorbea cu vecinii, era tare respectuoasă", spune o vecină.

Întrebată dacă-l ştie pe soţul Florinei, femeia spune că nu. De altfel, cei mai mulţi dintre sătenii veniţi la înmormântarea Florinei Vlădan nu ştiau nimic despre viaţa personală a femeii. Ei au aflat cu surprindere de la televizor că a fost impuşcată de un soţ violent şi foarte gelos.

În schimb, cele câteva rude pe care femeia le mai avea la Hăbud ştiau despre drama pe care Florina o trăia alături de soţul ei. Una dintre femeile venite la înmormântare a povestit că fiul femeii şi-a petrecut câţiva ani din copilărie la Hăbud, la bunicii din partea mamei. Femeia povesteşte că a fost o perioadă în care Florina a fost despărţită de soţul ei şi că în acea perioadă copilul a stat la bunici, în judeţul Prahova. "Apoi s-au împăcat, de dragul copilului", a spus femeia.

Apropiaţii femeii ştiau că Florina nu se înţelege deloc cu soţul ei. Ani Neacşu, care a spus că era croitoreasa Florinei, a povestit că aceasta a plecat de mai multe ori de la soţul ei, de fiecare dată motivul certurilor dintre cei doi fiind gelozia bărbatului.

"Îi ardea hainele în mijlocul casei", povesteşte croitoreasa.

Emi Mandă, a cărei fiică a fost botezată cu ani în urmă de către Florina Vlădan, spune că femeia nu s-a despărţit de soţul ei din cauza copilului şi că bărbatul o ameninţa de multe ori că o să o omoare.

"Nu s-a despărţit de el din cauza copilului (…). În ultima vreme o ameninţa de multe ori că o să o omoare. Dar nu ne-am gândit niciodată că chiar va face aşa ceva", spune femeia, care a conchis, cu lacrimi în ochi, că Florina a fost victima unui sistem în care legea nu le apără deloc pe femeile agresate de soţi.

"Îmi pare rău că se schimbă legile după ce s-a întânplat ce s-a întâmplat cu ea. Legile astea ar fi trebui schimbate de mult timp, pentru toate femeile", a mai spus Emi Mandă.

Autorul atacului armat de la un salon de cosmetică din Dorobanţi, Gheorghe Vlădan, a fost arestat preventiv, marţi seară, pe o perioadă 29 de zile, petnru omor calificat şi deosebit de grav şi de tentativă la această faptă. Decizia a fost contestată de avocatul lui Vlădan, recursul urmând să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti.

Acesta a tras 11 gloanţe cu un pistol Glock de nouă milimetri cu încărcător de 19, ucigându-le pe soţia sa şi pe casiera de la coafor şi rănind alte şase persoane.

Poliţistul Gheorghe Vlădan lucra ca şofer la Centrul medical de diagnostic şi tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, anterior el fiind angajat ca şofer la MAI.

În 1 martie, Florina Vlădan l-a reclamat pe soţul său la Secţia 14 Poliţie, pentru comportament agresiv.

Anterior, Gheorghe Vlădan a fost reclamat de câteva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un bărbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atentă a cazului.

Gheorghe Vlădan se afla în proces de divorţ cu soţia sa, Florina, primul termen de judecată fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

Una dintre colegele Florinei Vlădan a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că aceasta i-a spus soţului ei când l-a văzut în coafor cu pistolul în mână: "Ce faci, nu mi-ai făcut destul necazuri, nu m-ai chinuit destul, ai venit să mă omori?".

Colega Florinei Vlădan a povestit că aceasta a venit luni la serviciu cu gândul "să se facă frumoasă", spunând că se săturase de chipul posomorât. Ea a mers la cosmetică, a spus că are un suflet greu, că parcă presimte ceva urât, dar cu toate acestea s-a hotărât să-şi facă un tratament şi, mai mult, a spus că ar vrea să se machieze.

Femeia a mai spus că luni dimineaţă, în jurul orei 7.00, soţul Florinei - Felicia cum îi spuneau colegele -, a venit la coafor şi a întrebat de ea.

"I-am spus că Felicia lucrează după-amiază, aşa că a plecat. A revenit după-amiază. Felicia s-a dus spre el şi i-a zis: «Ce faci, nu mi-ai făcut destule necazuri, nu m-ai chinuit destul, acum vrei să mă omori?» Nu a mai primit răspuns, pentru că viaţa i-a fost curmată pe loc de glonţul tras de nebun", a mai spus colega Florinei.

Ea a povestit apoi că Gheorghe Vlădan o ura pe casiera coaforului, pentru că de câte ori îşi căuta soţia aceasta nu i-o dădea la telefon.

"Era furios pe ea, dar nu ştiu dacă ar fi tras. Casiera, însă, după ce a fost ucisă Felicia, a strigat la el: «Ce faci, măi, nenorocitule! Ai omorât-o!». Atunci Vlădan a tras în ea", a mai spus femeia.

Ceilalţi oameni din unitate au ţipat îngroziţi, iar Gheorghe Vlădan a început să tragă în ei, dar nu în partea de sus a corpului, cum a făcut în cazul soţiei lui şi a casierei, ci mai jos, spre burtă şi picoare, a mai spus colega Florinei Vlădan.

Ea a criticat, totodată, lipsa de reacţie a poliţiştilor, care deşi au fost solicitaţi de mai multe ori să vină la coafor pentru că Gheorghe Vlădan făcea scandal în unitate, nu au avut nicio reacţie.

Prim-adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a declarat că Gheorghe Vlădan a discutat cu soţia sa şi cu casiera coaforului înainte de a deschide focul asupra lor şi a celorlalte persoane aflate acolo.

Iacob a precizat că în total Vlădan a stat în coafor trei minute şi 27 de secunde, din momentul în care a intrat şi până când a ieşit, perioadă care include şi atacul propriu-zis asupra persoanelor din coafor.

Potrivit acestuia, cu şapte secunde înainte ca Vlădan să deschidă focul, o femeie cu un copil au părăsit unitatea din cauză că era aglomerat, urmând să revină când coaforul se elibera.

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Valentin Şelaru, a declarat că organele de urmărire penală nu au avut nicio îndoială asupra discernământului faptelor comise de Gheorghe Vlădan, dar au solicitat efectuarea expertizei psihiatrice întrucât aşa prevede legea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prahova: Florina Vlădan, înmormântată în localitatea natală, în prezenţa a zeci de persoane.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prahova: Florina Vlădan, înmormântată în localitatea natală, în prezenţa a zeci de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei