Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorii, felicitaţi de Băsescu pentru sechestrele de 250 milioane de euro din 2011

Joi, 8 Martie 2012 (14:05:09)

Preşedintele Traian Băsescu i-a felicitat, joi, pe angajaţii Ministerului Public pentru că în anul 2011 au dispus sechestre asigurătorii şi indisponibilizări de peste 250 milioane de euro, faţă de numai 10 milioane de euro în anul 2010.

"Am apreciat nu numai faptul că vă îndreptaţi către cei care încalcă legea, dar în ultimul an activitatea de a recupera prejudiciile produse a devenit o prioritate a procurorilor şi a judecătorilor, iar de fapt acest lucru este esenţial. Sunt sechestre asigurătorii şi indisponibilizări de peste 250 de milioane de euro numai în anul 2011 şi comparaţi cifra cu 2010 când au fost numai 10 milioane indisponibilizări", a spus Băsescu.

El a subliniat că activitatea de recuperare a daunelor produse este esenţială şi trebuie să devină o rutină a activităţii procurorilor, mai ales că, "de regulă, statul este cel care este furat".

Totodată, Băsescu i-a felicita pe procurori pentru că au reuşit să crească la cotele de încredere ale populaţiei din cercetările sociologice, depăşindu-i pe politicieni.

"Vă spun cu satisfacţie: în momentul de faţă, în orice cercetare sociologică, justiţia a început să depăşească politicul. Este adevărat că politicul nu este prea sus, dar v-aţi ridicat oricum deasupra politicului, ceea nu este lipsit de importanţă pentru populaţie, pentru că nicio societate nu poate fi temeinic aşezată decât pe încrederea în justiţie", a spus preşedintele.

El a ţinut să remarce şi că procurorii nu au mai avut în ultimul timp "niciun fel de menajamente" faţă de anchetarea colegilor lor sau a judecătorilor corupţi.

"Ştim toţi că avem un corp de judecători şi procurori oneşti, dar, ca orice pădure, mai există şi copaci uscaţi. Faptul că aţi ajuns până la a face ordine şi în interiorul sistemului este ceea ce vă dă cea mai mare credibilitate şi vă felicit", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii, felicitaţi de Băsescu pentru sechestrele de 250 milioane de euro din 2011.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorii, felicitaţi de Băsescu pentru sechestrele de 250 milioane de euro din 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei