Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mitică, un pleonasm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe vremuri circula o zicere cu valoare de banc suprem, conform căreia „miliţian prost” e pleonasm. Trecut-au anii, ca nouri lungi pe şesuri, dar zicerea nu şi-a pierdut deloc din adâncime, ba parcă e mai valabilă ca oricând. Cel puţin în cazul plutonierului Dragomir Dumitru, peste care ori de câte ori ar trece tăvălugul democraţiei, el tot miliţian prost rămâne, ceea ce ar putea fi totuşi o dovadă de consecvenţă. Da, dar aici ne împiedicăm de o altă vorbă (despre care se zice că i-ar aparţine lui Marin Preda, lucru de care eu nu sunt tocmai convins) care spune că „numai boul e consecvent”. Uite-aşa, cum o dai cum o coteşti, domnul Dragomir iese rău. Încă mai rău ar fi dacă, dând-o pe serioase, ne-am aminti şi de adevărul că proştii n-au umor. Dovada a adus-o însuşi subiectul acestor rânduri, pentru care o chestie absolut ridicol de inofensivă precum „Mitică la brutărie”, echivalentă cu instigarea la omor. L-aţi auzit pe autorul pancartei spunând cum de a ajuns s-o producă? Omul, sincer, a declarat că e o operă colectivă, adică mai mulţi suporteri s-au gândit zile bune cum să producă un slogan absolut neutru, astfel încât confiscarea lui să constituie dovada prostiei absolute a celui / celor care ar face-o. Iar dovada a venit aproape instantaneu. Între altele, exista şi alternativa la „Mitică la brutărie”, clasicul „Ana are mere”. Pentru invitaţi, adică pentru cei care în CV-ul lor pot aduce dovada absolvirii clasei I, respectiva propoziţie se găseşte în celebrul volum intitulat „Abecedar”. Evident că Mitică nu se numără printre iniţiaţi, că tot pe vremuri circula şi bancul cu asemănările şi deosebirile dintre miliţian şi tren: asemănarea ar fi că şi unul, şi celălalt au câte două clase, deosebirea fiind că în timp ce trenul are clasa I şi clasa a II-a, miliţianul are clasa I de două ori. Ar mai fi doar o menţiune de făcut, anume că nu-i poţi cere unuia prost o viaţă-ntreagă să se deştepte peste noapte, dar ăia de la BGS şi de la Jandarmerie care s-au repezit să înhaţe pancarta din mâna omului, oare cât de proşti trebuie să fi fost?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitică, un pleonasm.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Mitică, un pleonasm4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei