Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kovesi: 2012 marchează o etapă în evoluţia MP, întrucât se schimbă actuala echipă managerială

Joi, 8 Martie 2012 (13:46:12)

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că 2012 marchează o etapă în evoluţia instituțională a Ministerului Public, întrucât în acest an expiră mandatul actualei echipe de conducere, subliniind că evoluţiile ultimilor ani relevă o transformare radicală a procurorilor.

"Din acest motiv, mi-am propus ca prezentarea raportului să cuprindă nu doar o analiză a ultimului an, ci şi o prezentare a proiectelor implementate în ultimii şase ani şi a obiectivelor care credem că sunt necesare în perioada următoare. Ne-am propus la început de mandat obiective care să transforme Ministerul Public într-o instituție pro-activă, care anticipează evoluţiile şi se concentrează asupra cauzelor cu adevărat importante", a susţinut Codruţa Kovesi.

Astfel, ea a aminitit că din 2006 (când Kovesi a preluat primul mandat de procuror general-n.r.) s-a renunţat la evaluarea după statistici formale şi Ministerul Public şi-a organizat activitatea în jurul conceptului de eficienţă, canalizându-se resursele investigative" spre dosarele cu finalitate şi către domeniile prioritare".

"Am reorganizat unităţile de parchet şi am redistribuit posturi vacante către unitățile cu volum mare de activitate. Am desemnat procurori care să lucreze doar pe anumite categorii de infracțiuni și i-am specializat.Am standardizat metodele de investigare prin realizarea de ghiduri de bune practici. Am informatizat Ministerul Public și am asigurat accesul procurorilor la baze de date cu informaţii care pot fi folosite în cadrul investigaţiilor. Am încheiat protocoale cu principalii parteneri pentru a avea priorități comune și evaluare comună. Am inițiat propuneri legislative care să ofere procurorilor instrumente juridice eficiente similare celor utilizate în alte state", a explicat Kovesi, la prezentarea bilanţului activităţii parchetelor pe 2011.

Potrivit şefului Ministerului Public, evoluţiile ultimilor ani demonstrează o transformare radicală a activităţii procurorilor," o schimbare de esenţă spre pro-activitate, eficienţă şi fermitate".

"Această abordare pe care am implementat-o a fost apreciată în mod constant și în evaluările experţilor europeni", a subliniat Kovsi.

Din perspectiva priorităților stabilite anul 2011 este un an al premierelor.

În toate domeniile prioritare s-a înregistrat cel mai mare număr de inculpați trimiși în judecată din istoria instituției. Mă refer la domeniul combaterii corupției, criminalității organizate, evaziunii fiscale și contrabandei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kovesi: 2012 marchează o etapă în evoluţia MP, întrucât se schimbă actuala echipă managerială.
 Vizualizări articol: 335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kovesi: 2012 marchează o etapă în evoluţia MP, întrucât se schimbă actuala echipă managerială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei