Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS vrea să aducă în România 34 de medicamente oncologice care lipsesc, prin Antibiotice şi Unifarm

Joi, 8 Martie 2012 (14:55:25)

Ministerul Sănătăţii va încheia un protocol de colaborare cu Antibiotice Iaşi şi cu Unifarm pentru achiziţia a 34 de medicamente oncologice care nu se găsesc pe piaţa românească, astfel încât să poată fi eliminate disfuncţionalităţile în tratamentul pacienţilor cu cancer.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a discutat cu reprezentanţii celor două societăţi despre achiziţia medicamentelor oncologice care nu se găsesc pe piaţa românească.

Ritli Ladislau a declarat că Ministerul Sănătăţii va solicita unităţilor sanitare din toată ţara să transmită necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, care nu se găsesc pe piaţă.

"Astăzi (joi, n.r.) vom transmite către unităţile sanitare din toată ţara o adresă prin care le solicităm să ne comunice în cel mai scurt timp necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, cele pe care nu le găsesc pe piaţa românească. În baza acestor raportări, cele două societăţi vor demara procedura de achiziţie pentru nevoi speciale. Medicamentele vor fi livrate către spitale în baza unor contracte ferme cost-volum încheiate între societăţile comerciale şi unităţile sanitare", a spus ministrul Ritli Ladislau.

Ministerul Sănătăţii a identificat 34 de medicamente care fac parte din protocoalele terapeutice, în special cele oncologice, dar care au un preţ foarte mic şi nu prezintă interes comercial din partea furnizorilor, creând difuncţionalităţi în asigurarea schemelor de tratament.

În ultima lună, tot mai mulţi bolnavi dar şi medici au reclamat lispa unor medicamente citostatice ieftine necesare în tratamentul diferitelor forme de cancer.

Atât Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cât şi Ministerul Sănătăţii au promis că vor căuta soluţii pentru achiziţia produselor oncologice ieftine.

Printre măsurile anunţate se numără contracte ferme cost-volum cu producătorii unici şi implicarea Unifarm în achiziţia medicamentelor oncologice ieftine pe care companiile nu vor să le mai importe.

În urma problemelor apărute în aprovizionarea cu medicamente morfinice necesare tratamentului pacienţilor oncologici, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut, în 23 februarie, Ministerului Sănătăţii să îi prezinte o analiză privind constituirea unei rezerve naţionale care să includă toate medicamentele pentru situaţii de urgenţă

Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, o sumă totală de 750.000 de lei pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor oncologici.

Medicamentele morfinice vor fi şi în continuare la dispoziţia medicilor şi pacienţilor, deşi au existat unele discontinuităţi în aprovizionare, după ce la sfârşitul anului trecut Mundipharma a decis restrângerea activităţii de reprezentare directă în România, au spus reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Potrivit ARPIM, decizia Mundipharma s-a bazat pe înăsprirea considerabilă a condiţiilor de desfăşurare a activităţii pe piaţa farmaceutică românească, pe creşterea considerabilă a expunerii la riscuri financiare, precum şi pe creşterea nesustenabilă a nivelului de taxare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS vrea să aducă în România 34 de medicamente oncologice care lipsesc, prin Antibiotice şi Unifarm.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS vrea să aducă în România 34 de medicamente oncologice care lipsesc, prin Antibiotice şi Unifarm0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei