Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani albi pentru zile negre

Economii de aproape 100.000 de euro, în conturile noului rector al USV, Valentin Popa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul universitar dr. ing. Valentin Popa, noul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”, este un dascăl bine situat, cu salariu mare, cu economii semnificative şi cu bunuri materiale însemnate. Potrivit declaraţiei sale de avere, semnată în luna iunie 2011, rectorul de acum, şef de catedră la Calculatoare şi Automatizări la data în care a semnat declaraţia, deţine 33,33% dintr-o bucată de pământ intravilan de 3.600 de metri pătraţi în Mitocaş, dobândit prin cumpărare, teren pe care îl împarte cu soţia sa şi cu încă o persoană. Rectorul a moştenit 2.000 de metri pătraţi de teren agricol în localitatea Huşi şi mai deţine, prin cumpărare, jumătate dintr-un teren agricol de 5.542 de metri pătraţi situat în localitatea Botuş.

 

Trei conturi curente şi şapte depozite bancare

În ceea ce priveşte clădirile, rectorul Valentin Popa deţine, împreună cu soţia sa, un apartament de peste 90 de metri pătraţi în municipiul Suceava, dobândit prin cumpărare în anul 1993. Rectorul Popa mai are 37,5% dintr-un apartament de 25,91 de metri pătraţi, dobândit prin cumpărare în anul 2004. 37,5% din apartament îi aparţine soţiei rectorului, iar 25% îi aparţine unei alte persoane, potrivit declaraţiei sale de avere.

În afara apartamentelor, Valentin Popa mai are în proprietate, împreună cu soţia sa, o casă de vacanţă în localitatea Botuş, construită în anul 2010.

Valentin Popa deţine două autoturisme, un Citroen şi un Peugeot, achiziţionate în 2005 şi 2006.

La capitolul Active Financiare, noul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava deţine trei conturi curente în lei, unde în iunie 2011 erau depuşi 20.289,45 de lei. Popa mai are pe numele său şapte depozite bancare de 193.055,34 de lei. Rectorul mai are 60.000 de lei depuşi în fonduri de investiţii sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare.

Valentin Popa nu are bani împrumutaţi din bancă, în schimb a acordat el un împrumut de 40.000 de euro unei persoane.

 

Venit de aproape 220.000 de lei, anual

Venitul anual al universitarului Valentin Popa, înainte de a ocupa funcţia de rector, este, potrivit declaraţiei sale de avere, de 219.778 de lei, bani ridicaţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” ca remuneraţie potrivit cu norma de bază-profesor, contracte de cercetare, contracte Phare, cumul, plata cu ora. Aşadar, rectorul Popa a ridicat de la casieria USV aproximativ 18.314 lei lunar. La această sumă se mai adaugă lunar încă 4.060 de lei, venituri din activităţi independente, şi anume bani obţinuţi tot prin USV, ca manager de proiect şi expert în proiecte POSDRU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Economii de aproape 100.000 de euro, în conturile noului rector al USV, Valentin Popa.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 8 voturi
Economii de aproape 100.000 de euro, în conturile noului rector al USV, Valentin Popa2.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multi bani trimis de
( 8 mar 2012, 12:27:41
18314 + 4060 lunar! Multi bani ... multi.
1.1  RE: Multi bani trimis de
( 8 mar 2012, 13:36:35
Multi bani e drept dar si serviciile intoarse societatii au fost pe masuralaughing) Am inteles ca scoala de calculatoare de la Suceava scoate 5 programatori pe an. Restul sunt praf. Pentru a forma 5 programatori lucreaza mai mult de 30 de profesori (unii din ei platiti dupa cum se vede cu 50.000Euro pe an). Cam in cat timp isi scoate statul roman investitia?
1.2  RE: Multi bani trimis de
( 8 mar 2012, 18:27:15
H2SO4..esti/scrii din Suceava acum?
1.3  RE: Multi bani trimis de
( 9 mar 2012, 07:56:47
Daca 5 "programatori" foarte bine pregatiti sunt scosi in fiecare an, este foarte bine. Sunt mai putin de 100 de absolventi "programatori" pe an, deci procentul este undeva de 7-8 % din total. Eu cand eram student (pe vremea impuscatului), ni se spunea ca daor 2 % dintre noi vom fi cu adevarat pregatiti in meserie la absolvirea facultatii. Asa ca acum este ceva mai bine. A incercat cineva sa faca o statistica similara pe alte institutii care scot "programatori" in tara ? Veti avea surprize ... neplacute !
2.   Performanta si calitate trimis de
( 8 mar 2012, 17:47:18
Calitatea absolventilor o masoara cel mai bine angajatorii. Unde se mai compara calitatea studentilor si, mai ales, a pregatirii lor, este in concursuri. La aceste concursuri (si vorbesc despre concursuri internationale organizate de companii sau cu sprijinul unor companii), studentii de la Suceava obtin in mod constant premii si mentiuni. In special studentii de la Electronica si de la Calculatoare.

Sunt multi absolventi angajati la companii de top, atat in tara cat si in strainatate. Nu toti absoventii sunt asa, la fel cum nu exista padure fara uscaturi. Dar daca s-au scos absolventi de calitate dovedita, asta inseamna ca se poate face performanta, deci exista cu ce - ma refer la cadre didactice si dotari. Mai sunt necesare multa daruire si pasiune pentru meseria de dascal, fara de care nu se poate face nimic. Se munceste mult si e bine ca asta se reflecta in calitatea educatiei absolventilor.
3.   Sa-i spui lui POPA ca aici nu pute ceva !!! trimis de
( 8 mar 2012, 20:38:23
Ce ma nedumereste la acest articol despre declaratia de avere a noului rector a USV este modul cum cumpara el bunuri imobiliare in cote indivize procentuale (33.33% dintr-o parcela,37.3% dintr-un apartament...
Sunt doua posibilitati : ori a vrut sa fie exagerayt de meticulos si a declarat si bunurile in indiviziune, ori a gasit o modalitate de a scalda modul de declarare a unor bunuri pentru eventualitatea de a o da la intors in cazul unei verificari.... oricum e cam ciudat ... si e inca o declaratie de avere aburita ca atatea mii ca iti vine sa te intrebi daca mai foloseste cuiva aceste hartii completate , nu ca sa puna in evidenta o eventuala neregula in dobandirea unor venituri ci mai degraba sa le justifice legalitatea prin cele mai hilare metode.
3.1  RE: Sa-i spui lui POPA ca aici nu pute ceva !!! trimis de
( 8 mar 2012, 20:48:35
Un om cu scaun la cap, cum e acest rector, pana la varsta asta...e normal ce a realizat. Ce vroiai sa scrie ca sta cu chirie sau cu parintii?
Caii mor de drum lung si cainii.....
4.   Manager de manager trimis de
( 8 mar 2012, 23:36:06
Nu am nimic cu averea omului ca o fi muncit pentru ea. Dar chestia cu performanta si calitatea mi se pare prea de tot. Frumusica suma pe care distinsul domn o incaseaza ca manager de proiect POSDRU in conditiile in care, in cadrul proiectului EPIGON sute de cursanti sunt dusi cu zaharelul de luni de zile si nu si-au incasat banii nici pana acum.
Manager de manager in ceea ce priveste profitul personal, interesant ce se va intampla cu USV.
5.   POSDRU trimis de
( 9 mar 2012, 08:00:29
Dupa cum stie toata lumea, fondurile alocate Romaniei pe proiectele POSDRU au fost blocate la nivelul UE - adica nu se mai face nici o plata pe termen nedefinit deocamdata. Platile oricum erau foarte intarziate din cauza incetinelii cu care se misca autoritatea contractanta din Romania (cu aproximativ 4-6 luni). Intarzieri sunt la absolut toate proiectele finantate prin acest program. Acum se fac controale la toate proiectele finantate in ultimii 5 ani. Asta dureaza mult !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei