Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unsprezece persoane, duse la audieri după ce au provocat scandal la o biserică din Craiova

Joi, 8 Martie 2012 (15:57:35)

Unsprezece persoane au fost duse la audieri de poliţişti, joi după-amiază, întrucât au provocat un scandal la Biserica "Sfânta Parascheva" din Craiova, după ce un grup de penticostali au vrut să participe la o întâlnire între enoriaşi şi reprezentanţi ai Mitropoliei Olteniei.

Scandalul a izbucnit după ce un grup de penticostali care au îngrijit cimitirul Bisericii "Sfânta Parascheva" din Craiova, în urmă cu ceva timp, au vrut să participe la o întâlnire între enoriaşii nemulţumiţi că fostul paroh al lăcaşului de cult a fost mutat la o altă biserică şi reprezentanţi ai Mitropoliei Olteniei.

Enoriaşii le-au cerut penticostalilor să iasă din lăcaşul de cult, însă aceştia au refuzat, izbucnind astfel un conflict.

Pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor, 11 persoane fiind duse la audieri.

"Unsprezece persoane au fost duse la Secţie pentru audieri. Sunt cercetate pentru tulburarea liniştii publice şi riscă până la 1.000 de lei amendă", a declarat Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dolj.

Aproximativ 50 de enoriaşi au refuzat, duminică, să părăsească Biserica "Sfânta Parascheva" din Craiova, nemulţumiţi că preotul paroh Cristian Alexie a fost mutat la un alt lăcaş de cult, iar slujba a fost ţinută de un alt preot, Ştefan Nardin.

Mitropolia Olteniei a luat această decizie după ce ar fi găsit nereguli în actele parohiei, preotul cumpărând mai multe bunuri fără a putea justifica banii.

Timp de aproximativ o oră, preotul s-a baricadat în altar, refuzând să iasă, în pofida insistenţelor enoriaşilor.

Credincioşii îl acuză pe actualul preot că a încercat să îl îndepărteze pe vechiul paroh şi că a impus alte reguli la biserică.

La rândul său, părintele Ştefan Nardin susţinea că nu va ceda presiunilor şi se va ruga ca "enoriaşii să se liniştească".

"Eu am venit la această biserică să slujesc, nu să învrăjbesc oamenii. O să mă rog la bunul Dumnezeu ca enoriaşii să vadă adevărul şi să se liniştească. Mai mult eu nu pot să fac şi am convingerea că lucrurile se vor aşeza în scurt timp", afirma părintele Ştefan Nardin.

În luna ianuarie, aproximativ 50 de enoriaşi au mers la Mitropilia Olteniei pentru a cere revenirea asupra deciziei de înlocuire a preotului paroh Cristian Alexie de la Biserica "Sfânta Parascheva" din Craiova. Preotul este cercetat de către conducerea Mitropoliei Olteniei după ce ar fi fost găsite nereguli în actele parohiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unsprezece persoane, duse la audieri după ce au provocat scandal la o biserică din Craiova.
 Vizualizări articol: 377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unsprezece persoane, duse la audieri după ce au provocat scandal la o biserică din Craiova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei