Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verificări

Sucevenii cu permise portarmă mai vechi de cinci ani, aşteptaţi la poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii titularii de permis de armă letală (arme de vânătoare) sau arme neletale (arme cu aer comprimat, pistoale cu bile de cauciuc, pistoale cu muniţie iritant-lacrimogenă) mai vechi de cinci ani trebuie să se prezinte la Serviciul arme, explozivi, substanţe periculoase în vederea prelungirii permisului de armă, a anunţat, ieri, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Respectivii trebuie să aibă asupra lor următoarele: permisul de armă şi armele înscrise în acesta, actul de identitate în original şi în copie, permisul de vânătoare şi carnetul de membru vânător vizat pe anul 2011 (în cazul persoanelor care deţin arme de vânătoare), cererea tip care va fi completată şi semnată inclusiv pe verso de către titularul permisului de armă pentru a confirma că a fost instruit cu privire la unele reguli generale care trebuie respectate de către posesorul permisului de arme, o fotografie color 4x5 cm, atestatul de colecţionar, în cazul persoanelor fizice care deţin arme în colecţie, certificatul medical tip, din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult şase luni înainte de depunerea cererii, avizul psihologic din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înainte de depunerea cererii de către un psiholog autorizat pentru astfel de teste, atestat în condiţiile legii, precum şi certificatul de cazier judiciar.

„Precizăm că nerespectarea obligaţiei de a se prezenta la prelungirea permisului de armă şi a nu depune arma (armele) la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit statisticilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în judeţ există la ora actuală nu mai puţin de 2.678 de titulari de arme –persoane fizice. Dintre acestea, 1.286 deţin arme letale, iar 1.392 arme neletale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii cu permise portarmă mai vechi de cinci ani, aşteptaţi la poliţie.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Sucevenii cu permise portarmă mai vechi de cinci ani, aşteptaţi la poliţie1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca de obicei trimis de
( 8 mar 2012, 12:01:42
trebuie sa se lase cu morti tot timpul pt a se lua masuri de tot felul.totdeauna a fost asa in Romania
2.   Da trimis de
( 8 mar 2012, 13:37:08
tre sa merg si eu
3.   :) trimis de
( 8 mar 2012, 13:38:40
PROTESTATARUL,tu nu ai citit articolul? Sati spun eu mai pe scurt...se prelungesc valabilitatea permisului...nu are nici o legatura cu cel mediatizat in ultima vreme cu Bucurestiu. Politia trebuie sa aiba grija cui da dreptu la detinere,port,uz,asupra unei arme letale
3.1  RE: :) trimis de
( 8 mar 2012, 13:54:30
Mai pe scurt...dupa scris esti politist
4.   SERGIU RUSU trimis de
( 8 mar 2012, 15:00:21
Sergiule, vrei sa spui ca armele cu aer comprimat nu sunt letale, sau cele cu bile la fel? Daca sunt trase la o distanta de mai mica de 1 metru, news flash, sunt letale.
Dar pentru tine, SERGIU RUSU, si pixul e arma letala...in mana unui ...ca tine.
4.1  RE: SERGIU RUSU trimis de
( 8 mar 2012, 15:24:35
Stai jos..ai 4.. armele cu aer comprimat "sunt considerate" neletale dar iti trebe permis port arma. Legea oricum e de  ☭  pentru ca arma poate fi cu aer comprimat dar cu o puterea unui glont .In europa acestea se vand la liber...ffara nici un act. dar au o presiune mai mica de 7.5 Joule deci ..neletala.. dar sunt si cu presiuni mai mare..ceea ce le fac sa intre in categoria letala.. la noi toate sunt considerate din pacate...neletale
4.2  RE: SERGIU RUSU trimis de
( 8 mar 2012, 15:52:28
Stai jos ai 4...adica am dreptate si nu prea? Hotareste-te..domn' profesor...de balistica.
4.3  RE: SERGIU RUSU trimis de
( 8 mar 2012, 20:27:04
sunt letale si neletale dupa constructie si omologare sa zic asa.. sa fiu mai pe inteles. Dar la noi in tara sunt considerate toate ..neletale..deci autorul are dreptate.. de fapt asa zice legea ..armele cu aer comprimat sunt considerate neletale
5.   MCLEAN trimis de
( 9 mar 2012, 10:24:02
Mai pe scurt...cred ca esti un psiholog, de ti-ai dat seama ca sunt politist. Imi cer scuze pentru greselile de ortografie de la inceputul comentariului (daca ele te-au facut sa-ti dai seama ca sunt politist),se mai intampla sa gresesti... Spre dezamagirea ta,am sa-ti spun ca nu sunt politist...detin si eu o arma letala si una neletala si stiu ce inseamna acest articol de mai sus...in + m-am mai uitat la televizor zilele astea si mi-am dat seama ca PROTESTATARUL facea referire la ultimele crime intamplate in Bucuresti la acel coafor. Multumit?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei