Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădan a cerut instanţei internarea într-un centru psihiatric în loc de arestare

Joi, 8 Martie 2012 (17:41:09)

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la salonul de cosmetică de la Perla, a cerut instanţei, în procesul privind arestarea sa, internarea într-un centru psihiatric în loc de privarea de libertate solicitată de procurori, el susţinând că regretă fapta şi că "nu asta a fost intenţia lui".

Potrivit deciziei de arestare a lui Vlădan, acesta ar fi pretins, atât în faţa anchetatorilor cât şi în faţa instanţei, că arma i s-a descărcat accidental în soţia sa şi în casiera care a încercat să-l potolească.

Întrebat despre rănirea celorlalte şase persoane, Gheorghe Vlădan ar fi susţinut că nu ştie ce s-a întâmplat, invocând o aşa-numită "ceaţă" şi neputându-şi justifica acţiunile.

Autorul atacului a mai declarat, potrivit magistraţilor, că a mers la locul de muncă al soţiei sale "cu intenţia de a discuta câteva chestiuni legate de închirierea unui imobil proprietate comună". Atacatorul a susţinut că a fost "abordat" de casieră, care ar fi început să îl tragă de haină", cerându-i să iasă afară. Mai mult, agresorul a susţinut că şi soţia sa a venit la el şi i-a băgat mâna în haină, întrebându-l dacă are pistolul la el.

"Inculpatul a menţionat că, în îmbulzeala creată, a luat pistolul din buzunar şi nu îşi poate explica cum acesta s-a descărcat. A mai declarat că a auzit două împuşcături, după care nu îşi mai aminteşte nimic până la momentul la care a ieşit din coafor", notează judecătorul, citând poziţia procesuală a subiectului cererii de arestare pe care o judeca.

Cu toate acestea însă, instanţa a decis arestarea lui Vlădan, apreciind că, "raportat la materialul probator administrat în cauză", apărările bărbatului "apar ca neverosimile".

Instanţa avansează chiar şi o supoziţie, concluzionând că apărările bărbatului au drept scop "invocarea, pe parcursul procesului penal, a unei cauze ce ar atrage nepedepsirea - iresponsabilitatea".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădan a cerut instanţei internarea într-un centru psihiatric în loc de arestare.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădan a cerut instanţei internarea într-un centru psihiatric în loc de arestare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei