Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Primăria Suceava va subvenţiona montarea de centrale de apartament în blocurile care vor fi debranşate de la sistemul centralizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre blocurile din municipiul Suceava ar putea fi debranşate în totalitate de la sistemul centralizat, dacă numărul locatarilor care beneficiază de serviciile Termica este mult mai mic comparativ cu al celor care au trecut la un alt sistem de încălzire. Această decizie drastică va fi luată doar acolo unde apar anomalii din cauza debranşării unui număr prea mare de locatari de la sistemul centralizat, iar familiile cu probleme sociale ar urma să fie ajutate financiar să îşi monteze centrale termice de apartament.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că punerea în aplicare a unei astfel de strategii este necesară după ce i-au fost aduse la cunoştinţă o serie de situaţii anormale, în care, din cauza numărului prea mare de debranşări, celor rămaşi la sistemul centralizat le vin facturi enorme sau nu beneficiază de servicii la standardele normale.

Lungu a spus că în perioada următoare va dispune o verificare pentru astfel de situaţii anormale, precum cele în care pe o scară de bloc, din 14 sau 16 apartamente, mai sunt racordate două sau trei apartamente la sistemul centralizat.

Ion Lungu a declarat: “Cu toate că noi facem acum eforturi să convingem lumea să vină la sistemul centralizat de termoficare, cred că în asemenea situaţii ar trebui debranşată scara în totalitate, pentru că acolo nu se mai închid costurile niciodată şi le vin facturi uriaşe celor care au mai rămas în sistem. Trebuie găsită o soluţie, mai ales că în astfel de situaţii sunt oameni care au probleme financiare, situaţii sociale deosebite, iar tot ce nu se închide pe scară se înregistrează la ei”.

Şeful municipalităţii sucevene spune că de apariţia unor astfel de anomalii sunt responsabili şi cei care au dat legi şi nu au fost în stare să gândească o strategie unitară în privinţa sistemelor de termoficare din blocuri.

“Într-un condominiu nu trebuiau să existe mai multe tipuri de încălzire. Fie rămâneau toţi la sistemul centralizat, fie se debranşau cu toţii şi nu mai apăreau tot felul de situaţii ciudate, din cauza cărora unii suceveni au de suferit”, a precizat primarul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava va subvenţiona montarea de centrale de apartament în blocurile care vor fi debranşate de la sistemul centralizat.
 Vizualizări articol: 2148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Suceava va subvenţiona montarea de centrale de apartament în blocurile care vor fi debranşate de la sistemul centralizat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primarul nostru mutl iubit cu gandire comunista. trimis de
( 8 mar 2012, 11:44:00
Daca un "Gigi Contra" nu isi punea centrala nu putea sa isi puna nimeni in blocul respectiv. Nu stiu cate blocuri sunt debransate in totalitate dar probabil le numeri pe degete. De ce nu s-au gandit sa refaca instalatiile si reteaua de transport acum 10 ani si atunci se ajungeau la costuri reduse si nu pleca nimeni de la Termica atata timp cat ofereau servicii de calitate la pret convenabil. Eu nu am de gand sa stau o vara intreaga la lighean pentru ca Termica face revizii si apoi iarna sa mai bag in priza caloriferul electric si sa tin robinetul 15 minute sa curga apa rece pe teava de apa calda.
2.   Repartitoare trimis de
( 8 mar 2012, 11:45:54
Dar de firmele capusa de repatitoare de costuri ( Tekem si Elsaco ) nu ne spui nimic purcificatule?
2.1  RE: Repartitoare trimis de
( 8 mar 2012, 14:00:16
dar de noua centrala termica,care din start pute- pute- pute nu ne mai spune nimic dl prim taran, afacer care miroase ca si cele in legatura cu asfaltarile .DL prim...... va rog luti toate strazile unde au lucrat (necalificati ) de la flor construct si vedeti calitatea lucrarilor ----- sau ..... termenul de garantie a lucrarilor a fost pina se termina lucrarea asa spunea cindva asa zisu(client politic din ultimi 6 ani)patron de la flor construct.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei