Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fost şef de la Protecţia Consumatorilor Bihor, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

Joi, 8 Martie 2012 (16:01:46)

Fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor Sebastian Secoşan a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bihor, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tribunalul Bihor s-a pronunţat, joi, în dosarul deschis pe numele fostului şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor Sebastian Secoşan, trimis în judecată după ce a pretins şi a primit în cinci rânduri mită de la reprezentantul unei unităţi profilate pe comercializarea substanţelor etnobotanice.

După o săptămână de deliberări, judecătorii au dispus condamnarea lui Sebastian Secoşan la cinci ani de închisoare cu executare.

Potrivit sentinţei, pedeapsa este cumulul pedepsei de trei ani de închisoare cu executare dispuse în actualul dosar, pentru acuzaţia de luare de mită în formă continuată şi al unei pedepse de doi ani de închisoare la care Secoşan a fost condamnat în 2010, în urma unui accident mortal provocat în Cluj, şi care iniţial a fost suspendat condiţionat.

Sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor Nicolae Sebastian Secoşan a fost trimis în judecată, în 23 februarie 2011, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului înaintat Tribunalului Bihor, în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011, în calitate de comisar şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, Secoşan a pretins şi a primit în cinci rânduri mită de la reprezentantul unei unităţi profilate pe comercializarea substanţelor etnobotanice, în total suma încasată de şeful CJPC Bihor ridicându-se la 1.400 de euro.

"Sumele au fost primite pentru a nu-i aplica denunţătorului sancţiuni contravenţionale severe ori alte măsuri legale cu prilejul efectuării unor acţiuni de control pe linia protecţiei consumatorilor”, se arăta în rechizitoriu.

În 8 februarie 2011, Nicolae Secoşan a fost denunţat de comerciantul de etnobotanice, iar o zi mai târziu a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la denunţător 300 de euro.

Reţinut în urma acţiunii de flagrant, Nicolae Sebastian Secoşan a fost arestat în 10 februarie anul trecut.

Faţă de un alt comisar din cadrul aceleiaşi instituţii, Ovidiu Milian, pus şi el sub învinuire în acelaşi dosar, cauza a fost disjunsă, iar cercetările sunt continuate tot sub acuzaţia de luare de mită sub formă continuată.

Sebastian Secoşan a fost numit la conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor în urmă cu trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost şef de la Protecţia Consumatorilor Bihor, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fost şef de la Protecţia Consumatorilor Bihor, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei