Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ovidiu Ganţ: Decât o armată de vameşi hoţi, plătiţi prost, mai bine străini, plătiţi bine

Miercuri, 9 Februarie 2011 (17:12:53)

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că decât să aibă "o armată de vameşi hoţi, plătiţi prost", România ar putea angaja vameşi din străinătate, "cinstiţi", care să fie plătiţi bine, reducându-se astfel evaziunea la frontieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a afirmat că susţine ideea angajării de echipe mixte de vameşi, formate din cetăţeni ai UE şi români, care să fie bine plătiţi, pentru că, reducând evaziunea la frontieră, salariile mari nu ar mai fi o problemă.

"Au zâmbit unii ieri (marţi - n.r.), când colegul meu Varujan Pambuccian, după o discuţie pe care a avut-o cu mine, a propus echipe mixte de vamă, cu vameşi din ţări ale UE. Nu e nicio glumă. Când un post din România se scoate la concurs, la acest post se poate prezenta orice cetăţean al UE, dacă doreşte. Sigur că nu-s atractive la salariile care există. Ele sunt atractive doar dacă prezumi că furi. Dacă prezumi că o să furi, sigur că o să te înghesui să devii vameş, dar dacă prezumi că vei câştiga cinstit, atunci nu e interesant la 1.000 de euro. Atunci, decât să avem o armată de vameşi care, în majoritate, sunt hoţi, plătiţi prost, mai bine o trupă mică, dar hotărâtă, plătită bine, care-şi face datoria", a declarat Ovidiu Ganţ.

În opinia sa, "ce se întâmplă zilele acestea la Vamă şi Poliţia de Frontieră arată o gestionare defectuoasă de la nivel central".

Ganţ a susţinut că, prin angajarea de echipe mixte de vameşi, mai ales "acolo unde e cert că se întâmplă lucruri rele - la graniţa cu Ucraina, Moldova şi Serbia, respectiv portul Constanţa", statul român ar avea doar de câştigat.

"Din sumele pe care statul le-ar câştiga din oprirea evaziunii la frontieră am putea plăti o armată întreagă de vameşi. Banii pe care-i pierde statul român din această activitate defectuoasă s-ar câştiga de nu ştiu câte ori dacă s-ar plăti un corp de vameşi eficienţi. Având drept de muncă în România germanii, francezii, austriecii, România ar putea face o ofertă consistentă pentru vameşi bine calificaţi şi cinstiţi", a declarat Ganţ.

Potrivit acestuia, România a mai trecut o dată printr-un astfel de episod "ultrasensibil", în anul 2000, când, pregătindu-se de aderarea la UE, a trebuit să reformeze Poliţia de Frontieră.

"Acest lucru nu l-am visat, ci l-am mai trăit o dată, în 2000, când ne chinuiam să îndeplinim criteriile de aderare la UE. O problemă ultrasensibilă a fost reformarea Poliţiei de Frontieră. Germania ne-a pus la dispoziţie consultanţă şi a fost un proiect de succes şi am demilitarizat Poliţia de Frontieră şi am organizat-o cu sprijin german, nu-i nicio ruşine, dimpotrivă", a conchis deputatul FDGR.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Ganţ: Decât o armată de vameşi hoţi, plătiţi prost, mai bine străini, plătiţi bine.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ovidiu Ganţ: Decât o armată de vameşi hoţi, plătiţi prost, mai bine străini, plătiţi bine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PLATITI SI POLITIA ROMANA! trimis de
( 9 feb 2011, 23:10:46
Cred ca se intelege acum de ce trebuie sa avem segmentul de ordine si siguranta publica foarte bine platit, ca sa nu se mai asocieze cu infractorii. Platiti si Romanii in tara, ca in alte tari unde pleaca vazand cu ochii sunt platiti. Mai ales ca nu au voie sa presteze alte activitati , alte munci. Dar in schimb trebuie sa fie disponibili pt a veni la servici la orice ora, sa isi riste viata, etc...
Deci vreti sa apere siguranta cetatenilor , a drepturilor acestora, dar in schimb a lui, a politistului este varza, adica in cea mai mare saracie....Urat din partea dvs!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei