Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Arestările vameşilor, o "bătălie între două grupuri mafiote din PDL"

Miercuri, 9 Februarie 2011 (19:00:25)

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că arestările în cazul vameşilor reprezintă o "bătălie între două grupuri mafiote din PDL", iar dacă lupta împotriva corupţiei s-ar face corect ar trebui să fie cercetaţi lideri PDL precum Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă şi Constantin Ostaficiuc.

Liderul PSD a declarat, într-o conferinţă de presă la Buzău, că în acest moment PDL "nu mai este un partid, ci un grup mare de mafioţi care se luptă pentru supravieţuire", iar arestările vameşilor sunt chiar efectul unor confruntări între liderii democrat-liberali.

"Ce se întâmplă acum cu arestările de la vămi este evident o bătălie între două grupuri mafiote din PDL, Igaş-Udrea contra Blaga, care are legătură şi cu congresul pe care-l vor avea. În rest, uitaţi-vă la Camera Deputaţilor. O parte sunt cu deputatul Păsat, o parte cu Băsescu, care a cerut arestarea lui Păsat. Pe noi ne ajută ce se întâmplă la PDL pentru că oamenii îi văd cum sunt cu adevărat, o haită disperată, se mănâncă între ei. Le-am urat să se aresteze bine între ei. Când se vor aresta cu toţii între ei, în Romania va fi mult mai bine şi ca orice haită disperată se vede mult sânge curgând din toate părţile”, a declarat Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PSD a mai susţinut că şefii unor vămi sunt instalaţi în funcţii de către liderii PDL, iar în schimb cotizează la PDL.

"Şefii de vămi de la Suceava, Arad, Timişoara sunt toţi fără excepţie puşi la cererea sefilor de la PDL, domnul Flutur, Falcă, Ostaficiuc la Timiş. Toţi dau bani la partid pentru funcţiile ocupate. De la acesti lider locali banii ajung la Bucureşti. Dacă chiar am face o luptă de combatere a corupţiei în vămi ar trebui cercetaţi şi trimişi în judecată Flutur, Falcă, Ostaficiuc, şeful Vămii Bucureşti, cel de la ANAF şi miniştrii care i-au pus în funcţii. Altfel rămâne o bătălie între grupurile mafiote, dar e bine şi aşa pentru că-i vede lumea cine sunt", a adăugat liderul PSD.

Aproximativ 140 de vameşi şi poliţişti de frontieră au fost ridicaţi de anchetatori în urma descinderilor care au avut loc, marţi dimineaţă, la vămile Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş Severin) şi la locuinţe lor.

Ulterior, aceştia au fost aduşi la sediul DNA, unde au fost audiaţi, fiind suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia, au declarat surse judiciare.

În urma audierilor, 75 de vameşi şi poliţişti de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin au fost reţinuţi, dintre aceştia 15 fiind arestaţi.

Săptămâna trecută, la Vama Siret, din judeţul Suceava, a avut loc o acţiune similară, în urma căreia au fost arestate 59 de persoane, între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie şi vameşi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR, că ştia despre situaţia din vămi din vara anului 2010, când a primit un document de la un serviciu secret, după care a convocat CSAT, ceea ce a condus la acţiunile recente din vămi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Arestările vameşilor, o "bătălie între două grupuri mafiote din PDL".
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Arestările vameşilor, o "bătălie între două grupuri mafiote din PDL"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei