Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Legea ex-ului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu numai la noi se aplică legi discrimatoriu, se poate întâmpla şi aiurea. Iată de exemplu, legea ex-ului. Când un jucător este transferat la o altă echipa, va înscrie cu siguranţă împotriva fostei echipa la meciul direct. În Italia a funcţionat. Juventus, o bătrână doamnă suferindă, jalnică pe alocuri, a cumpărat briliantul (sper că se poate folosi acest cuvânt şi în legătură cu altcineva!) lui Cagliari taman înainte de deplasarea din Sardinia. Urmarea? Două goluri ale lui Matri, căci despre acesta este vorba, victorie în consecinţă a lui Juve. Bineînţeles, după ispravă, i-a fost atât de simplu să facă pasul spre squadra azzurra! Ca fapt divers, nu mai e chiar prospătură, mai aproape de 30 decât de 20. Doar că unii se maturizează mai târziu, după revelaţii cinematografice gen Matrix.

În schimb, în Anglia, legea ex-ului a fost încălcată flagrant. Fernando Torres, cel care i-a pus pe jar pe suporterii lui Liverpool odată cu trecerea la Chelsea, o rivală din „big four”, a clacat lamentabil, dimpreună cu noua sa echipă, în derbiul direct, londonezii fiind, cum ar veni, şi bătuţi, şi cu banii luaţi. Asta mi-a amintit puţin de episodul Unirea Urziceni – Steaua, când toţii „ecşii” aduşi pachet în Ghencea s-au făcut de panaramă printre ruinele ciulinilor. Dar, cumva, legea ex-ului tot a funcţionat, fiindcă jucătorul care le-a împlântat golul bucureştenilor se numea... Semedo!

Lăsând la o parte legile astea nescrise, mi s-a părut interesant cum, într-un reportaj din Gazetã, Daniel Nanu şi Daniel Scorpie au scos la ivealã preocupările de “aitist” ale lui Mircea Lucescu, de pe vremea când Windows arăta cu totul altfel decât îl ştim acum. Pe de altă parte, iniţiaţii citiseră deja în cartea lui Ioan Chirilă –  „Lucescu” – reeditată chiar de Gazeta! –  despre iniţiativele respective. În fine, cert e că ideea de atunci a evoluat într-o adevărată industrie, dar Lucescu senior s-a retras numai cu investiţia iniţialã. Oare numai cu statul ştim să facem afaceri?! E drept, ar mai fi o breaslă de afacerişti de succes,  unii de-şi zic vameşi...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea ex-ului.
 Vizualizări articol: 882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Legea ex-ului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei