Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Din nou liber

Severin Tcaciuc a ieşit din puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Severin Tcaciuc este din nou liber. El a părăsit Penitenciarul Botoşani ieri, în jurul orei 15.30, la puţin timp după ce Tribunalul Botoşani i-a admis recursul privind cererea de eliberare condiţionată. Extrem de fericit, afaceristul sucevean nu a fost la fel de volubil ca altădată cu presa. După ce a primit bagajul cu lucrurile pe care le-a avut în timpul detenţiei, Severin Tcaciuc s-a îndreptat spre maşina care-i fusese adusă de rude pentru a veni spre casă. A refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, dar după ce a urcat la volan le-a trimis bezele şi apoi a declarat: „Nu doresc nimănui să treacă prin situaţia asta. Au fost zece ani de luptă şi abia acum am câştigat, după ce am fost răniţi”.

Încarcerat la Botoşani din august 2009, Severin Tcaciuc a contestat mandatele de executare a pedepselor şi a continuat să se războiască cu magistraţii la toate termenele de judecată. Cererea de eliberarea condiţionată respinsă iniţial de Judecătoria Botoşani a avut câştig de cauză ieri, când instanţa a admis recursul lui Tcaciuc şi a dispus punerea în libertate. În baza acestei decizii definitive, care a fost trimisă prin fax către Penitenciarul Botoşani, Severin Tcaciuc a putut părăsi unitatea de detenţie.

„Prin sentinţa Tribunalului Botoşani s-a făcut dreptate. Este o sentinţă legală, temeinică şi corectă şi a fost pusă în libertate o persoană care merita acest lucru”, a declarat Dragoş Cremene, consilierul juridic al firmelor lui Tcaciuc. Opinia sa a fost întărită de avocatul Alexandru Grosu, care crede că nu erau motive de respingere a recursului privind cererea de eliberare condiţionată.

De la pronunţarea hotărârii şi până la punerea efectivă în libertate a fost vorba de aproximativ două ore, interval în care la poarta unităţii de detenţie s-au aflat mai mult cunoscuţi ai omului de afaceri sucevean care auziseră despre decizie şi au venit să-l conducă acasă.

„Sincer, ne aşteptam să fie eliberat. Decizia a venit cam greu, dar într-un final a apărut. Trebuie să ajungem la Viena, pentru că acolo este toată familia. Vom reveni în ţară pentru că vom continua afacerile în Suceava”, a spus ieri Cristi Tcaciuc, fiul cel mare al omului de afaceri.

 

Aseară, a plecat în plimbare prin judeţ cu doi dintre fii

Aseară, în jurul orei 19.00, Severin Tcaciuc a acceptat să discute cu reporterii cotidianului „Monitorul de Suceava”. Dialogul a avut loc în incinta hotelului Bucovina, din centrul municipiului Suceava, stabiliment aflat în proprietatea familiei Tcaciuc.

„Nu mă simt şifonat deloc că am trecut prin experienţa puşcăriei şi stau fără frică. Am încredere în instituţiile statului român şi spun asta pentru că după zece ani m-au scos nevinovat din punct de vedere financiar”, a spus Severin Tcaciuc. Acesta recunoaşte totuşi că a avut temeri în privinţa recursului de ieri de la Tribunalul Botoşani, dar spune că în final judecătorii au analizat corect cererea de eliberare condiţionată.

Alături de doi dintre copiii săi, Cristian Tcaciuc şi Severin Tcaciuc Junior, omul de afaceri sucevean a spus că aseară urma să se plimbe prin judeţ, pentru a vedea locurile de care este legat sentimental, dar şi să arunce o privire asupra afacerilor familiei sale.

„În hotelul Bucovina nu am mai intrat de nouă ani, dar împreună cu băiatul meu, care îl administrează în acest moment, intenţionez să-l renovez şi să-l fac cel mai modern din oraş. Am chef să fac investiţii în Suceava şi le voi face. Voi rămâne în ţară, dar voi merge şi la Viena o dată pe lună, să stau câte o săptămână cu soţia şi cu cei şapte copii care locuiesc acum în Austria”, a mai menţionat Tcaciuc.

 

Vrea să dea în judecată statul român

Severin Tcaciuc a arătat că nu va pleca din ţară şi că are de gând să se prezinte la procesele pe care le mai are pe rolul instanţelor de judecată.

„O serie de procese am de gând să le închei, altele, care privesc revizuirea, le voi continua, dar o să deschid şi alte procese. Mai exact, voi da în judecată Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru condiţiile de detenţie de la Botoşani. Anul trecut, în timp ce mă transportau de la Botoşani la Suceava, mi-am fracturat mâna dreaptă în zona cotului şi am stat o lună de zile cu o atelă. Nu am făcut tărăboi atunci pentru că aşa mi s-a sugerat, dar acum voi da în judecată statul român”, a precizat Severin Tcaciuc.

Omul de afaceri sucevean a anunţat că vrea să fie traşi la răspundere şi judecătorii care l-au ţinut ilegal în Penitenciarul Botoşani, fără nici un mandat de executare a pedepsei, timp de 23 de zile, sens în care a înaintat o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

 

Stătea după gratii pentru o condamnare de doi ani şi şase luni

Condamnat pentru ultraj, evaziune fiscală şi infracţiuni la regimul societăţilor comerciale, Severin Tcaciuc, a reuşit să obţină contopirea pedepselor, magistraţii stabilind că el ar avea de executat trei ani şi şase luni de închisoare. Ulterior, el a invocat faptul că extrădarea din Austria s-a făcut pentru un singur mandat de executare a pedepsei, respectiv doi ani şi şase luni închisoare, şi a cerut liberarea condiţionată. Cât timp s-a aflat în Penitenciarul Botoşani, Severin Tcaciuc a fost unul dintre cei mai liniştiţi deţinuţi. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii unităţii de detenţie.

„A încercat, zicem noi cu succes, să respecte toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege în acest sens. S-a implicat inclusiv în activităţile cultural educative în măsura posibilităţilor sale fizice şi a activităţilor pe care noi le-am putut asigura”, a subliniat subcomisarul Iulian Dărîngă, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Botoşani.

În timpul şederii în Penitenciarul Botoşani, „Monitorul de Suceava” a reuşit să discute cu omul de afaceri, acesta exprimându-şi nemulţumirea că i-a fost respinsă cererea de eliberare condiţionată, deşi îndeplinea toate criteriile, judecătorii stabilindu-i termen la proces pe 5 iunie 2011.

„Nu mă tem de nimeni care încearcă să mă intimideze şi să mă domine. Atâta timp cât comisia de la Penitenciar, din care face parte şi un judecător delegat, a ajuns la concluzia că mi-am ispăşit fracţia de pedeapsă pentru a putea fi eliberat şi am fost un deţinut model, chiar nu înţeleg de ce trebuie să stau şi mai departe închis. Nu sunt recidivist, nu am făcut probleme, dacă ar fi fost o amânare de o lună poate aş fi înţeles, dar aşa, până în iunie?”, s-a întrebat Severin Tcaciuc.

Acesta afirmă cu tărie că în cazul său se poate vorbi despre discriminare şi consideră că 30% din soluţia Judecătoriei Botoşani este o greşeală, iar diferenţa de 70% reprezintă o „mână criminală”. „Miroase a trafic de influenţă, miroase a abuz de putere. Mirosul cred că vine de la acel Amariei Ioan şi de la un alt procuror pe nume Aurel Simion”, declara Severin Tcaciuc acum câteva săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc a ieşit din puşcărie.
 Vizualizări articol: 8886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 22 voturi
Severin Tcaciuc a ieşit din puşcărie2.0522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sau inalcat cele 10 porunci trimis de
( 9 feb 2011, 11:33:22
-acesti banditi nu prea au ce cauta in libertate. daca acest schilod afirma ca a fost corect cu institutiile statului si cu angajatii lui vine sfarsitul pe pamant. acesti excroci care se ascund sub masca pocaintei ar trebui tinuti in puscarie si reeducati ce inseamna credinta in D-ZEU dar, ma rog asta e.
1.1  RE: Sau inalcat cele 10 porunci trimis de
( 9 feb 2011, 17:02:10
nu o mai face tu pe judecatorul.... mai lasa deoparte stilul tau habotic de a comenta.... din toate comentariile tale reiese ca invidiezi oamanii de afaceri.... tie nu-ti merge si te uiti tot timpul la altii......
2.   Comentariu trimis de
( 9 feb 2011, 11:50:36
Și uite-așa... încă un hoț liber... Trăiască justiția română! Domnilor Amariei Ioan și Aurel Simion, păzea că v-a pus gând rău boss-ul!
3.   Auzi la el !!! cica-i corect !!! =)) trimis de
( 9 feb 2011, 12:29:55
Bre corectitudine, bre !!! Daca te bati cu pumnii in piept ca esti atat de corect, cand ai de gand sa demolezi al doilea etaj de la cavoul ala de pe Zamca ??? Sau ai uitat ca s-a eliberat ordin de demolare ???
4.   Pocainta... trimis de
( 9 feb 2011, 14:29:25
N-am nimic cu pocaitii, sunt ca peste tot uscaturi. Insa ce ma enerveaza la marea majoritate, e faptul ca pozeaza in niste sfinti. Toti au impresia ca cineva are ceva cu ei, si doar ei sunt super corecti. Iar cand vine vorba de infractiuni economice, unii din ei raman fff mirati.."Da ce-am facut? am omorat pe cineva??"
5.   Foarte bine ca a iesit trimis de
( 9 feb 2011, 16:43:43
Bine ca a iesit, un om care a creat atatea locuri de munca in oras nu merita sa fie inchis numai pentru faptu ca nu a mai vrut sa dea spaga. La multi le este ciuda ca un om fara picioare si bolnav a reusit sa faca cat nu o sa faca altii in 10 vieti. Bravo lui. Respect Severin!
5.1  RE: Foarte bine ca a iesit trimis de
( 9 feb 2011, 18:52:33
mai cezarica, mai tzuterule - tu stii ce inseamna munca la NEGRU? habar n-ai ca daca ai avea acu ai sta la adapost pe sub masinile care le pazesti la severin... munca la negru inseamna castig dublu pt patron si foarte putine drepturi pt tine! dreptul la sanatate ar fi unu dintre ele....dar tu nu stii ce inseamna asta ca ai 19 ani si esti sanatos e afara si putred pe interior....in curand ai sa vezi ca vei avea si nevoie de drepturi pe care nu le poti exercita din cauza ca ai lucrat la "negru"
respect este un atribut care ar trebui sa ii inveti mai bine sensurile si sa fii mai atent cui il dai cadou
6.   ... trimis de
( 9 feb 2011, 18:38:44
Nu trebuia lasat liber.
7.   Hotelul de la second hand trimis de
( 9 feb 2011, 19:02:07
ma bucur ca monitorul a facut poze si in interiorul hotelului , chiar daca nu le-a publicat pe toate...imparatul e fericit ca s-a intors pe scaunul de la second din interiorul hotelului.
avand in vedere ca exista hotel de 4 stele in suceava cu pret de 100lei pe noapte, imi dau seama de ce hotelul bucovina sta gol de ani de zile la 90 lei pe noapte - fara apa calda si cu incalzire la resou...
is curios o asemenea afacere cat ar rezista in austria?
8.   Frustratilor trimis de
( 9 feb 2011, 20:36:37
Pioni v-ati nascut si pioni o sa muritihappy
9.   Nu stiu... trimis de
( 9 feb 2011, 21:09:12
Nu stiu exact cu ce afaceri necurate s-a ocupat domnul SEVERIN,s-au zis multe si vorba ceea nu iese fum daca nu e foc..ceva o fi si adevarat ...Vreau sa spun ca intradevar hotelul si restaurantul trebuie renovate...e un is acolo de bojdeuca veche,cu varuieli murdare si cazute ,mobilier, brau de lemn si alte amenajari din timpuri ceausiste .Am fost recent pe acolo cu cineva care voia sa inchirieze localul pt o nunta si a ramas total dezamagit:a spus ca se astepta sa vada cu totul altceva...a comparat restaurantul cu o crasma ordinara de cartier ...cu mentiunea ca e mai mare ca spatiu si cu scuze pt unii patroni de restaurante mici de cartier care au localuri f.f. elegante...in comparatie cu bucovina...
10.   Comentariu trimis de
(10 feb 2011, 00:03:45
APP DE BOTOSANI,MOS MART SI DEALU AVETI GRJA CA VIN SA VA FAC!
11.   Felicitari Severin trimis de
(13 feb 2011, 00:20:48
Dupa atata suferinta te-ai prezentat enorm de bine. Cei care ti-au facut critica nu s-au gandit ca in zece ani de suferinta nu se putea mai mult de atat, fiind incoltit de toti cei mari...Va avea D-zeu grija de toti. Orcum te felicit ca ai avut atata rabdare chiar si in timpul detentiei. Fii TARE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei