Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghețea: Criza generată de OUG 50 e pe cale să se încheie, iar oamenii vor veni la bănci cu încredere

Miercuri, 9 Februarie 2011 (15:49:57)

Criza generată de ordonanţa privind creditele consumatorilor este pe cale să se încheie, iar oamenii vor veni la bănci cu aceeaşi încredere pe care o aveau înainte de apariţia actului normativ, consideră preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea.

"Există preocupări şi cred că trebuie să intensificăm aceste preocupări, în special în această perioadă de după conflict. Mie îmi place să spun sau îmi place să cred că, posibil sau teoretic, conflictul este pe cale să dispară, iar oamenii vor veni în continuare la bănci cu aceeaşi încredere cu care veneau înainte de criza creată după ce a apărut OUG 50", a spus Gheţea la un seminar pe teme economice.

El a menţionat că ARB se va concentra în direcţia promovării unei relaţii cât mai corecte şi de încredere între bănci şi clienţi.

"La nivel individual există interesul băncilor de a îmbunătăţi această relaţie şi ceea ce domnul guvernator a recomandat astăzi eu găsesc că este binevenit în contextul actual", a mai arătat preşedintele ARB.

El a spus că, printre altele, există în prezent un proiect la nivelul ARB privind introducerea în liceu a unor cursuri specifice de informare a populaţiei.

"Deci cred că domnul guvernator s-a referit la o necesitate actuală şi nu la faptul că asta ar trebui să fie menirea sau obiectivul principal al ARB. Obiectivul principal al ARB este promovarea punctului de vedere al comunităţii bancare în faţa organismelor naţionale, organismelor internaţionale şi în faţa mass media. În acest moment, în contextul disputelor şi discuţiilor nesfârşite care au avut loc pe baza sau în baza prevederilor OUG 50, este o necesitate obiectivă şi o discutăm şi noi la ARB", a continuat Gheţea.

El a precizat că în curând ARB va derula proiecte de educaţie financiară, pentru ca oamenii să înţeleagă mai bine care e rolul şi limitele băncilor, care sunt regulile pe care trebuie să le respectăm, etc.

"Sigur, este un element care ar trebui să se desfăşoare cu o continuitate mai mare. O să consultăm adunarea generală (a ARB- n.r.) să vedem care sunt fondurile de care am putea dispune pentru o astfel de acţiune. Deocamdată sunt două sau trei acţiuni pe care le vom scoate pe piaţă într-un viitor foarte apropiat", a concluzionat Gheţea.

Guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, a declarat miercuri că Asociaţia Română a Băncilor (ARB), nu numai BNR, trebuie să explice cum funcţionează băncile, respectiv că nu sunt societăţi de binefacere, ci afaceri, diferenţa dintre cele două noţiuni nefiind cunoscută în România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghețea: Criza generată de OUG 50 e pe cale să se încheie, iar oamenii vor veni la bănci cu încredere.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghețea: Criza generată de OUG 50 e pe cale să se încheie, iar oamenii vor veni la bănci cu încredere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei