Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suspiciuni

Preşedinţii de asociaţie, puşi să declare dacă au fost turnători la Securitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

A fost sau nu a fost? Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundă preşedinţii de asociaţii de proprietari din Suceava, care vor trebui să declare pe propria răspundere dacă au fost colaboratori ai Securităţii sau au deţinut funcţii în cadrul acestea.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi este decis să îi pună să completeze declaraţii pe propria răspundere că nu au făcut poliţie politică pe toţi cei care vor candida pentru un post de conducere în cadrul asociaţiilor de proprietari, la alegerile care au loc în această perioadă.

“Există numeroase mituri referitoare la preşedinţii de asociaţii de proprietari din Suceava, că au avut legături cu Securitatea, ba chiar că ar fi avut funcţii de conducere în Securitate. Există HG 611/2008, prin care orice funcţionar public, indiferent cât de mărunt, este obligat să declare pe proprie răspundere dacă a făcut sau nu poliţie politică. De ce să nu facă la fel şi preşedinţii de asociaţii, care sunt reprezentanţi ai populaţiei şi iau decizii în numele lor?

La toate adunările generale ale asociaţiilor vom merge cu aceste declaraţii şi vom face propunerea ca toţi cei care candidează pentru un post să completeze aceste hârtii. Nu cred că vor fi probleme, doar cine are ceva de ascuns nu va dori să le completeze. Astfel venim în sprijinul actualilor preşedinţi de asociaţie, să spulberăm acest mit, că mulţi dintre ei au fost securişti”, a declarat Lucian Harşovschi.

El a spus că se aşteaptă la reacţii negative din partea unora dintre ei, dar că, pe de altă parte, le face un serviciu, pentru că nu vor mai putea fi etichetaţi drept “securişti”.

 

Preşedinte de asociaţie amendat pentru că nu a programat alegerile

Alegerile la toate asociaţiile de proprietari din Suceava trebuiau să fie programate până pe data de 31 ianuarie şi să se încheie pe data de 31 martie.

Cu toate acestea, nici măcar până ieri, Asociaţia 36 din Burdujeni nu a anunţat data la care sunt programate alegerile, motiv pentru care preşedintele asociaţiei a fost amendat ieri cu 500 de lei.

“Am dat această amendă pentru a-i atenţiona că nu e de joacă cu alegerile la asociaţii, că ele trebuie făcute în spiritul şi litera legii, astfel încât preşedintele de asociaţie să aibă puterea de a lua decizii în numele celor care l-au ales. Rog populaţia să se implice în aceste alegeri, pentru că acolo se votează salariile celor care conduc asociaţiile, cheltuielile materiale pe care ei trebuie să le suporte”, a adăugat Harşovschi.

Prima convocare a Adunării Generale a asociaţiei de proprietari se face pe bază de anunţ la avizier, iar a doua cu un tabel nominal, semnat de fiecare locatar în parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinţii de asociaţie, puşi să declare dacă au fost turnători la Securitate.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinţii de asociaţie, puşi să declare dacă au fost turnători la Securitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gresit trimis de
( 9 feb 2011, 11:28:15
Lucian, te-a luat valul ... Nu exista nici o prevedere legata legata de declaratiile pe care le ceri tu. Presedintii de asociatii nu sunt functionari publici. Aveti majoritate in parlament, schimbati legea. Pana atunci vorbim sa ne aflam in treaba !
2.   Corect trimis de
( 9 feb 2011, 13:29:04
Daca citesti in articol Ireal spune clar Harsovschi ca va face propuneara adunarii generale ca toti candidatii sa completeze aceasta declaratie. Repet propunere care daca este votata devine obligatorie. Prin urmare, nu obliga pe nimeni ci doar e destept Harsovschi pt ca sigur nu vor avea curaj sa spuna ca nu vor sa completeze aceste declaratii candidatii..doar nu se vor da de gol
2.1  RE: Corect trimis de
( 9 feb 2011, 14:23:10
Deci nu te poate obliga nimeni prin vot sa declari nimic. Si chiar daca voteaza asa o prostie si scrii acolo ca nu ai fost (si tu ai fost) si te descopera, oricum nu-ti poate face nimeni nimic. In instanta trebuie documente cu valoare juridica, nu propuneri si hotarari luate de cativa mosnegi cu foarte mult timp liber (apropos, cate adunari generale sunt statutare ?). Daca se voteaza hotararea, ea se ataca in contencios administrativ si este fi anulata de instanta ca neavand baza legala. Greu cu legile !
3.   =)) trimis de
( 9 feb 2011, 13:53:44
2, 3 si: Ahahahaha!
4.   ... trimis de
( 9 feb 2011, 18:51:28
Lasati mosnegii in pace sa-si faca treaba. Noi avem un presedinte de asociatie de proprietari fost securist (maior parca). Omul isi face treaba, este respectuos... nu am ce-i reprosa. Chiar imi este indiferent daca a facut sau nu politie politica. Ca sa fiu clar, inaintea acestui securist a fost presedinte un escroc care a furat cat a putut si nu a facut mai nimic pentru locatari.
5.   Scolarizare trimis de
( 9 feb 2011, 20:00:35
de unde pana unde functionar public ? sa mai intrebe si pe alti inainte de a declara numai prosti
6.   Capusele trimis de
( 9 feb 2011, 21:23:12
Asociatiile de proprietari ne fac sa platim cheltuielile comune aproape dublu.Normal ar fi sa ne platim singuri utilitatile direct la furnizori.Dar la noi,in tara tuturor posibilitatilor,trebuie sa mai platim si o gramada de pensionari fosti securisti,majoritatea cu pensii babane,sa traiasca BINE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei