Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Familiile minerilor morţi în explozie vor primi câte cinci mii de lei de la BNS şi LSMVJ

Miercuri, 9 Februarie 2011 (17:08:29)

Familiile celor cinci mineri care au murit în explozia de la Mina Uricani vor primi, miercuri, de la Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Liga Sindicatelor Miniere din Valea Jiului (LSMVJ) câte 5.000 de lei şi alţi câte o mie de lei de la Sindicatul unităţii miniere, transmite corespondentul MEDIAFAX

Potrivit liderului minerilor din Valea Jiului, Zoltan Lacataş, familiile minerilor care şi-au pierdut viaţa în explozia de sâmbătă de la Mina Uricani vor fi ajutatea financiar şi de către organizaţiile sindicale.

"Noi, (LSMVJ - n.r.) şi BNS vom da câte cinci mii de lei, iar Sindicatul Minei din Uricani ajută şi el familiile, cu câte o mie de lei", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Lacataş.

Lacataş a firmat că ajutoarele băneşti vor ajunge la familii în cursul zilei de miercuri.

Cinci mineri au murit, sâmbătă după-amiază, în urma unei explozii care a avut loc la Mina Uricani din Valea Jiului, în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

Cei cinci mineri au fost înmormântaţi marţi, în localităţile Lupeni şi Uricani, ziua respectivă fiind declarată zi de doliu în judeţul Hunedoara, printr-un ordin al prefectului Dezsi Attila.

Consilierii locali din municipiul Lupeni au aprobat, luni, acordarea sumei totale de 15.000 de lei ca ajutor umanitar pentru familiile celor cinci mineri care au murit, sâmbătă, în explozia produsă la Mina Uricani. Totodată, Arhiepiscopia Bucureştilor a donat 10.000 de lei în contul Episcopiei Devei şi Hunedoarei pentru familiile celor cinci mineri decedaţi în urma exploziei din mina Uricani. Astfel, fiecare familie va primi câte 2.000 de lei prin intermediul reprezentanţilor Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Totodată, Guvernul a decis în şedinţa de miercuri că fiecare familie a minerilor decedaţi în urma exploziei produse la mina Uricani va primi un ajutor de urgenţă în valoare de 12.500 lei, iar copiii din cadrul acestor familii vor beneficia de burse lunare pe perioada studiilor.

Procurorii Parchetului Tribunalului Hunedoara care cercetează cauzele exploziei de la Mina Uricani i-au audiat, luni, pe salvatorii minieri care au intrat în subteran, sâmbătă, după producerea deflagraţiei în urma căreia cinci mineri şi-au pierdut viaţa.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, luni, că acumulările de gaze persistă la Mina Uricani, iar din acest motiv ancheta va dura, probabil, 30 de zile.

Medicii legişti din judeţul Hunedoara au finalizat, luni după-amiază, necropsiile în cazul tuturor celor cinci mineri care şi-au pierdut viaţa în explozia de la Mina Uricani, stabilind că trei dintre ei au murit pe loc în urma traumatismelor, iar ceilalţi doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familiile minerilor morţi în explozie vor primi câte cinci mii de lei de la BNS şi LSMVJ.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Familiile minerilor morţi în explozie vor primi câte cinci mii de lei de la BNS şi LSMVJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei