Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2009 - Anul XIV, nr. 101 (4087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Teza la Limba română, amânată pentru 7 mai, greva profesorilor, suspendată

Luni, 4 Mai 2009 (19:13:37)
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu sindicaliştii din învăţământ, că teza unică la Limba şi literatura română a fost reprogramată pentru 7 mai, restul tezelor se vor ţine aşa cum era programat, iar greva de marţi a profesorilor a fost suspendată.

Demnitarul a spus că salariile profesorilor nu vor fi afectate, iar proiectele şi programele de cercetare vor continua aşa cum a fost stabilit.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, în 6 mai, la propunerile liderilor sindicatelor din educaţie, vor fi semnate documentele discutate la întâlnirea de luni.

Sindicaliştii din educaţie se vor întâlni, miercuri, pentru a decide dacă vor continua protestele şi vor boicota tezele cu subiect unic.

Andronescu a mai spus că sindicaliştii au anunţat că vor continua protestele dacă nu va fi respectat acordul convenit luni, care urmează să fie semnat miercuri.

Totodată, la discuţiile de luni s-a stabilit ca prevederi din OUG 151/2008 privind salarizarea profesorilor să fie incluse în legea unică de salarizare a bugetarilor.

Vicepreşedintele FSLI, Simion Hancescu, a spus că este posibil ca liderii din teritoriu să decidă continuare protestelor în urma prezentării rezultatelor discuţiilor de luni.

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a spus că amânarea grevei este "o lecţie dacă actualului Guvern, prin care să le arătăm că noi putem să reacţionăm mult mai raţional".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Teza la Limba română, amânată pentru 7 mai, greva profesorilor, suspendată .
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Teza la Limba română, amânată pentru 7 mai, greva profesorilor, suspendată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei