Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2009 - Anul XIV, nr. 101 (4087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cu părinţii plecaţi

Trei copii au murit în incendiul care le-a cuprins casa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei copii în vârstă de 7, 10, respectiv 12 ani, toţi fraţi, şi-au găsit sfârşitul, ieri dimineaţă, în mijlocul flăcărilor care le-au cuprins casa în care locuiau.

Părinţii minorilor nu aflaseră, ieri după-amiază, de tragedia ce s-a abătut asupra familiei lor (n.r.- Borcoi) fiind plecaţi, după spusele vecinilor, împreună cu cel de-al patrulea copil al lor, în vârstă de aproximativ un an şi jumătate, la Piatra Neamţ, la nişte rude.

În urma incendiului, un tânăr în grija căruia fuseseră lăsaţi cei trei minori a ajuns în stare gravă la spital, plin de arsuri, după ce a încercat să-i salveze pe copii din casa înghiţită de flăcări.

 

„Copiii erau pe pat, probabil au murit asfixiaţi”

Nenorocirea s-a petrecut în satul Sasca Mare, comuna Cornu Luncii, şi a fost anunţată la dispeceratul pompierilor, ieri, în jurul orei 9:45.

Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au cuprins întreaga casă în care se aflau cei trei micuţi (Alexandra -12 ani –clasa a VII-a, Andreea -10 ani, clasa a III-a, şi Samuil -7 ani, clasa I).

Incendiul era cât pe ce să se extindă şi la cele cinci case din apropiere, aflate la o distanţă de numai câţiva metri.

Pompierii au intervenit într-un timp relativ scurt, reuşind, alături de voluntarii serviciului pentru situaţii de urgenţă, să stingă flăcările în jurul orei 11:00.

„Când am ajuns noi, interveneau deja să-i scoată pe copii. Au tăiat peretele cu drujba... copiii erau pe pat, probabil au murit asfixiaţi. Nenorocire mare...”, mărturisea Doru Ciobanu, unul dintre pompierii voluntari.

Părinţii celor trei minori decedaţi, povestesc vecinii, plecaseră cu o zi în urmă la Piatra Neamţ, să-şi viziteze alte rude.

„I-au lăsat în grija unui tânăr... e rudă şi el cu ei, aşa, mai îndepărtată. Tânărul ăsta îi dus şi el la spital, că o încercat să intre în casă şi când o deschis uşa l-au izbit flăcările în faţă”, spune un alt vecin.

Tânărul rănit, Marius Lăcătuş, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava, fiind diagnosticat cu arsuri de gradul I şi II la faţă şi mâini şi intoxicat cu fum şi monoxid de carbon.

 

„Dacă bătea vântul mai tare, nenorocea şi alte familii”

 

Trupurile neînsufleţite ale celor trei minori au fost puse în saci speciali de reprezentanţii unei firme de pompe funebre şi transportaţi la morga Spitalului Fălticeni, pentru necropsie.

„Erau ca trei flori. E greu să vezi aşa ceva la televizor, darămite în realitate. Maica-sa, taică-su n-au telefon mobil... or afla săracii când se vor întoarce acasă.

Dacă bătea vântul mai tare, nenorocea şi alte familii”, ofta Elena Lazăr.

Pe uliţa pe care se afla casa familiei Borcoi, mistuită de flăcări,  erau adunaţi zeci de săteni. Printre ei, şi o femeie care îi arăta fetiţei sale ce se întâmplă când te joci cu chibriturile: „Vezi, eu de câte ori îţi spun că nu e bine să te joci cu chibriturile...uite ce se poate întâmpla!”

 

Din ce cauză a izbucnit incendiul

În urma incendiului, casa din lemn a familiei Burcoi a fost distrusă aproape în întregime.

Flăcările au transformat în scrum acoperişul casei, pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, tâmplăria şi mai multe bunuri de uz casnic.

Pereţii imobilului au fost distruşi fie de flăcări, fie de pompieri în încercarea de a-i salva pe copiii prinşi în mijlocul flăcărilor.

Cei trei minori au murit, se pare, în timp ce dormeau, intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei copii au murit în incendiul care le-a cuprins casa.
 Vizualizări articol: 4142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei copii au murit în incendiul care le-a cuprins casa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei