Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2009 - Anul XIV, nr. 101 (4087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


I-a m-ai studiaţi, măi flăcăi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Culmea suprapunerii ar fi fost Steaua-Dinamo cu Real-Barcelona. N-a fost chiar aşa, dar tot s-a programat peste El Clasico meciul dintre lider şi campioana en titre. Parcă ar fi singuri pe lume oamenii ăştia de la ligă! Aşa că am exersat strabismul exterior, cu un ochi la teve şi altul pe net...

Ronaldo, brazilianul, declara ritos că Realul va învinge cu 2-0, goluri Raul şi Sergio Ramos. Când sunt martor direct la astfel de pronosticuri elucubrante, cu marcatori în coadă, adopt moaca lui Buster Keaton şi întreb: „în ce minute?”. E drept, Ramos a marcat, ba chiar a dat şi pasa decisivă la celălalt gol al Realului, dar compartimentul din care face parte a scos 6 mingi din poartă! Deci 2-6, scor tenisistic, parcă juca Federer cu Nadal, cu elveţianul în rolul Realului – fost-ai lele cât ai fost! –  incapabil să reziste furiei ofensive a „barcelonezului” Nadal (ştiu că liderul ATP fan madrilen, a se scuza impietatea!). Două goluri a primit Barca, dar ambele cu lovituri de cap şi deja la Londra cineva zâmbeşte cu subînţeles... Toată înţelegerea pentru acest portar uriaş care este Casillias, capabil să se opună în situaţie de unu la unu cu Messi în două rânduri din trei, numai în prima repriză!

Dincoace, la noi, a trebuit să vină un arbitru din Israel ca să se dea henţ când fundaşii resping mingea cu aripile! La Mediaş nu s-a dat împotrivă, acum se dă pentru. Dacă era invers, podiumul se răsturna pentru Dinamo, chiar şi fără restituirea punctelor pe Bega. Apropo de asta, supărător de târzie programarea deciziei TAS, parcă înadins după meciul Dinamo-Poli! Una e să te montezi ştiind că singura şansă e victoria, şi alta să speri în subconştient la un back-up de la Lausanne, chestiune valabilă pentru ambele echipe. Cine va pierde, va aştepta hotărârea TAS ca pe cererea de graţiere!

Cvasifalimentul CFR-ului în acest sezon (mai are şansa Cupei) a fost desăvâşit de Emilian Dolha, portarul care a fost mai bun decât ar fi putut fi Lobonţ. Inclusiv la declaţiile de după meci (inedită zicala aia cu calul cel bun, cumva echivalentă proverbului englezesc conform căruia calul care trage cel mai mult e cel mai biciuit). Mai trebuie menţionat şi un alt fapt aparte... Stânjenitor de puţini spectatori pentru un asemenea derby! Dinamo nici n-ar trebui să-şi mai facă probleme pentru meciurile cu porţile închise. Probabil că de 2 mai unii fani dinamovişti petreceau prin cârciumile din 2 Mai, trimiţând mesaje de susţinere afişate pe celebra bandă derulantă din josul ecranului: „câine până la moarte şi dincolo de i-a”. Strict autentic!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-a m-ai studiaţi, măi flăcăi!.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I-a m-ai studiaţi, măi flăcăi!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei