Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2009 - Anul XIV, nr. 101 (4087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geamănu spune că familia Becali i-ar fi propus 1 milion euro pentru ca hoţii să retragă declaraţiile

Luni, 4 Mai 2009 (14:55:01)
Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, a spus, luni, la după dezbaterile de la Tribunalul Bucureşti privind arestarea sa, că familia lui Gigi Becali i-ar fi propus un milion de euro să-i convingă pe hoţii de maşini să îşi schimbe declaraţiile în favoarea finanţatorului echipei Steaua.

Tribunalul Bucureşti a dezbătut, luni, recursul la decizia instanţei inferioare prin care s-a dispus ca Sandu Geamănu să fie cercetat în libertate şi alte două persoane acuzate de furt de maşini să fie arestate preventiv.

În timpul dezbaterilor, Geamănu a spus că dacă şedinţa ar fi fost secretă, le-ar fi spus mai multe judecătorilor despre acest caz, însă fiind presa în sală doreşte "să se cenzureze".

El a mai spus că a ajutat anchetatorii foarte mult în acest dosar, pentru că s-au folosit ca probe imaginile filmate cu telefonul său mobil.

Potrivit declaraţiilor lui Sandu Geamănu, Marian Tutilescu i-ar fi pus la dispoziţie, pe vremea când era şef al Poliţiei Capitalei, o maşină pentru a face recunoaştere în acest caz, iar în timpul anchetei a fost supus la testul poligraf.

Ceilalţi doi arestaţi în acest caz, Tinel Nicolae şi Paul Mihalache, au cerut să fie cercetaţi în libertate, Tribunalul Bucureşti urmând să ia o decizie în acest proces.

Judecătoria sectorului 1 a emis, miercurea trecută, mandate de arestare preventivă pentru Tinel Niculae, împuşcat şi agresat de gărzile lui Gigi Becali, şi Paul Mihalache, acuzaţi în legătură cu sustragerea a patru autoturisme, în dosarul vizând furtul a şapte maşini de lux.

În cazul lui Ilie Alexandru, reţinut şi el în acest caz, instanţa a decis cercetarea în libertate pentru şantaj şi tăinuire.

Decizia Judecătoriei sectorului 1 a fost contestată la Tribunalul Bucureşti, care luni a dezbătut recursul în acest caz.

De asemenea, Judecătoria sectorului 1 a emis, miercurea trecută, pe numele altor trei persoane - Adrian Stănilă, Constantin Stan şi Ştefan Mărgean - mandate de arestare preventivă în lipsă pe o perioadă de 30 de zile, pentru furt de maşini şi tâlhărie, după ce aceştia nu au fost găsiţi de poliţişti în urma descinderilor pentru prinderea unor persoane suspectate de furtul unor autoturisme de lux, între care şi cea a lui Gigi Becali.

Stănilă, Stan şi Mărgean au fost urmăriţi în noaptea de 26 spre 27 ianuarie de gărzile lui Gigi Becali, care urmăreau recuperarea autoturismul Mercedes, lăsat cu motorul pornit de finanţatorul echipei Steaua.

Cei trei au fost daţi în urmărire la o zi după ce au primit mandate de arestare în lipsă, iar luni, Adrian Stănilă s-a predat la Poliţia Capitalei.

Cei şase puşi sub acuzare de Parchetul Capitalei sunt suspectaţi a avea legătură cu furtul a şapte autoturisme de lux, printre care un Porche, un Audi, un Volkswagen Touareg şi două Mercedesuri, în perioada iunie 2008 - martie 2009.

"În unele cazuri, aceştia au contactat, ulterior, proprietarii maşinilor cărora le-au pretins sume de bani cuprinse între 6.000 şi 20.000 de euro pentru răscumpărarea autoturismelor", informa, miercurea trecucă, Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Judecătoria sectorului 1 arată în motivarea deciziei ca Sandu Geamănu să fie cercetat în libertate că sunt indicii "minime" în privinţa acuzaţiilor aduse acestuia, însă probele prezentate nu justifică privarea sa de libertate.

Niculae Tinel şi Mihalache Paul Sorin au fost arestaţi pentru gravitatea faptelor de care sunt acuzaţi, modul lor de operare denotând "îndrăzneală şi periculozitate", mai arată instanţa Judecătoriei sectorului 1 în motivarea prin care a dispus această măsură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geamănu spune că familia Becali i-ar fi propus 1 milion euro pentru ca hoţii să retragă declaraţiile.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geamănu spune că familia Becali i-ar fi propus 1 milion euro pentru ca hoţii să retragă declaraţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei