Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2009 - Anul XIV, nr. 101 (4087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MJ anunţă că raportul de evaluare pe justiţie va fi dat publicităţii în iulie

Luni, 4 Mai 2009 (17:18:08)
Comisia Europeană începe, în cursul acestei săptămâni, misiunile de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), în vederea pregătirii raportului din iulie 2009, a anuţat luni, Ministerul Justiţiei.

Prima misiune de evaluare se va derula în perioada 5-7 mai şi se va concentra pe îndeplinirea obiectivelor legate de lupta împotriva corupţiei, la nivel central şi la nivel local. Ca urmare, experţii europeni vor vizita Ministerul Public, precum şi DNA. De asemenea, vor fi vizitate instanţe şi parchete, precum şi unităţi ale MAI la nivel local.

Cea de-a doua misiune va avea loc în perioada 18 - 22 mai. Experţii europeni vor avea în vedere, de această dată, obiectivele legate de combaterea corupţiei în sectoarele vulnerabile şi administraţia publică. Vor fi vizate instituţiile implicate în implementarea Strategiei naţionale privind prevenirea şi combaterea corupţiei în sectoarele vulnerabile şi administraţia publică locală pentru perioada 2008-2010, precum Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Echipa de experţi se va afla din nou la Bucureşti la începutul lunii iunie, pentru o a treia misiune care va avea în vedere toate condiţionalităţile din cadrul MCV. Vor avea loc discuţii cu toate instituţiile care au competenţe în realizarea condiţionalităţilor (MJLC, CSM, PG, DNA, ANI, MAI).

Primele două misiuni vor fi de natură tehnică şi vor fi concentrate pe anumite aspecte din cadrul MCV, iar Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti nu este vizat în mod de direct în aceste etape. În schimb, cea de a treia misiune va avea un caracter general, vizând progresele înregistrate pentru toate condiţionalităţile din cadrul MCV. În pregătirea fiecărei misiuni, autorităţile române transmit Comisiei Europene rapoarte privind progresele înregistrate de România în ultimul an, pentru a furniza o imagine completă asupra realităţilor din sistemul judiciar român, atât la nivel central, cât şi la nivel local.

Rezultatele misiunilor de evaluare şi rapoartele experţilor independenţi care vor participa la aceste misiuni vor avea un rol esenţial în fundamentarea concluziilor raportului din vară al Comisiei Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MJ anunţă că raportul de evaluare pe justiţie va fi dat publicităţii în iulie.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MJ anunţă că raportul de evaluare pe justiţie va fi dat publicităţii în iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei