Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2009 - Anul XIV, nr. 101 (4087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Iniţiativă

Sătenii din Măneuţi şi-au făcut singuri dispensar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Un cabinet medical amenajat şi modernizat pe banii comunităţii locale a fost inaugurat, sâmbătă, la Măneuţi, de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Cristian Irimie, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Explicaţia prezenţei celor doi şi a altor lideri PD-L este aceea că, în timpul campaniei electorale de la alegerile parlamentare, Cristian Irimie le-a promis celor din Măneuţi că îi va sprijini să aibă medic, dacă ei vor amenaja un cabinet medical corespunzător.

Cu 330 de milioane de lei vechi, bani de la bugetul local, şi cu forţă de muncă din sat, în clădirea vechiului cămin cultural oamenii au amenajat un cabinet medical individual şi intenţionează ca, în viitorul apropiat, la etaj să aranjeze şi o locuinţă pentru medic. Odată cu lucrările pentru cabinet au început şi demersurile pentru a aduce un specialist şi s-au dus la cel care i-a promis că îi va ajuta. Dr. Cristian Irimie, la acea vreme încă şeful Colegiului Medicilor Suceava şi dr. Alexandru Lăzăreanu, director ASP, au găsit modalitatea de a o convinge pe tânăra doctoriţă Simona Botez să vină să profeseze ca medic de familie la Măneuţi. Dr. Botez tocmai a terminat rezidenţiatul şi are specializarea medicină de familie.

Bucuroşi că au în sfârşit doctor în sat, măneuţenii au organizat, sâmbătă, o adevărată sărbătoare, cu fanfară şi program artistic, în cinstea evenimentului, la care i-au invitat pe dr. Cristian Irimie, Gheorghe Flutur şi pe dr. Alexandru Lăzăreanu.

 

Ultimul doctor din Măneuţi a fost un moldovean, dar a emigrat în Canada

Lor li s-au alăturat deputatul PD-L Gabriel Gospodaru, administratorul public Petru Luhan, în calitate de fiu al satului, precum şi o parte din echipa care în campanie l-a susţinut pe candidatul PD-L din colegiul Rădăuţi, autointitulată „Prietenii doctorului Irimie”- Cristi Ursu, Constantin Ionesi, Liviu Andriescu, Florin Iordan şi Mihai Ştefănoaie. 

Atât Irimie, cât şi Lăzăreanu le-au transmis localnicilor prezenţi că mai departe depinde doar de ei să-şi păstreze doctorul, în sensul că dacă în următoarele şase luni dr. Botez nu va avea, din cei 2.200 de locuitori din Măneuţi, minim 1.000 de pacienţi înscrişi pe lista ei, va fi nevoită să plece.

„Ştiu că oamenii nu prea au încredere, pentru că s-au perindat foarte mulţi medici pe aici. Dacă o să am măcar 1.000 de asiguraţi pe lista mea, o să ies la pensie de aici”, a promis medicul, în faţa sătenilor. Simona Botez are 31 de ani, soţul ei este tot medic de familie şi de un an profesează la Grăniceşti. Pentru Simona Botez, Măneuţi înseamnă debutul carierei ca medic de familie.

Ultimul medic care a lucrat la Măneuţi a fost din Republica Moldova şi a emigrat în Canada, prin 2006.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sătenii din Măneuţi şi-au făcut singuri dispensar .
 Vizualizări articol: 1670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
Sătenii din Măneuţi şi-au făcut singuri dispensar2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curiozidad trimis de
( 4 mai 2009, 12:59:37
"Cu 330 de milioane de lei vechi, bani de la bugetul local, si cu forta de munca din sat"... s-atunci ce cauta papilon si cu gospadin si cu fiul satului la inaugurare? sau vor putina campanie ? te mai bucuri papilon pina in decembrie si dupa aia gata! o sa picati cum pica mustele la raid! te bagi ca musca-n c.u.r.u calulu`. daca imi iau apartament nou vii si la mine ? hai ca chem televiziunea si te filmeaza ca sa se vada prosperitatea din judetul "TAU " ordinarilor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei