Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Guvernul a alocat fonduri pentru infrastructură, deşi foşti miniştri nu doreau autostrăzi

Miercuri, 17 Septembrie 2008 (13:31:54)
Guvernul a alocat fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere şi aeroportuare şi nu a renunţat la astfel de proiecte, spre deosebire de perioada în care foşti miniştri ai Transporturilor susţineau că România nu are nevoie de autostrăzi, a afirmat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

El a declarat, miercuri, la prezentarea raportului de guvernare, că investiţiile pentru dezvoltarea mai multor proiecte, precum coridoarele paneuropene de transport, coridorul IV rutier şi feroviar şi autostrada Braşov-Oradea (Autostrada Transilvania - n.r.), au crescut considerabil în mandatul actualului Cabinet.

"Să nu credeţi cumva că există cea mai mică dorinţă de resemnare, spre deosebire de perioada în care se considera că România nu are nevoie de autostrăzi. Pot să aduc aminte acest lucru, au fost miniştri ai Transporturilor care au susţinut că România nu are nevoie de autostrăzi, dar noi, împreună cu ministrul Transporturilor, am accelerat programul de construcţie de autostrăzi, iar Ministerul Transporturilor a beneficiat, la rectificarea bugetară din luna iulie, de cea mai mare suplimentare, tocmai pentru a putea susţine proiectele de construcţie de infrastructură rutieră şi aeroportuară", a spus Tăriceanu.

Şeful Guvernului a arătat totodată că infrastructura din România, ca în orice ţară cu un ritm înalt de dezvoltare, "nu poate niciodată să ţină pasul" cu o creştere economică de până la 10%.

El a susţinut că şi în ţările occidentale, precum Germania şi Franţa, există blocaje de circulaţie şi trafic îngreunat, în pofida unei infrastructuri foarte dezvoltate.

În 15 mai 1998, Traian Băsescu, ministru al Transporturilor la acea vreme, a declarat la Timişoara, cu prilejul inaugurării unor tronsoane de drumuri naţionale modernizate, că a făcut această deplasare inclusiv "pentru a le scoate din cap autorităţilor locale «cucul» cu autostrăzile". Traian Băsescu considera că realizarea de autostrăzi "nu-şi are rostul decât la o circulaţie de 40.000 de autovehicule zilnic, nicidecum la 6.000", câte era atunci circulaţia înregistrată în zonă.

În februarie 2005, din poziţia de şef al statului, Traian Băsescu se pronunţa împotriva construcţiei Autostrăzii Transilvania, spunând că ineficienţa proiectului este "arhicunoscută" şi că acest proiect ar aduce daune conservării zonelor cu localităţi săseşti, putând astfel să distrugă chiar o parte din istoria habitatului românesc. Tot atunci, Băsescu susţinea că realizarea Autostrăzii Braşov-Oradea-Borş este o eroare, întrucât acest traseu nu se află pe un culoar european important.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Guvernul a alocat fonduri pentru infrastructură, deşi foşti miniştri nu doreau autostrăzi.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Guvernul a alocat fonduri pentru infrastructură, deşi foşti miniştri nu doreau autostrăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei