Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agricultorii care investesc în ferme de animale pentru lapte pot lua credite de până la 100 mil. lei

Miercuri, 17 Septembrie 2008 (14:56:37)
Agricultorii vor putea lua credite în limita a 100 milioane lei pentru investiţii în ferme de animale pentru lapte şi de maxim 80 milioane lei pentru construirea unor silozuri de cereale, din suma totală de 630 milioane lei destinată proiectelor eligibile din cadrul Programului de Dezvoltare Rurală.

"Se aprobă ca din suma de 630,0 milioane lei (..), să se asigure finanţarea proiectelor de investiţii în fermele de creştere a animalelor pentru lapte, în capacităţi de depozitare şi procesare a laptelui şi în silozuri pentru cereale, după cum urmează: 100 milioane lei pentru investiţii în fermele de creştere a animalelor pentru lapte, iar 80 milioane lei investiţii în silozuri pentru cereale", se arată într-un ordin al Ministerului Agriculturii.

Ministerul Agriculturii a scos la licitaţie către bănci, la sfârşitul lunii iulie, 760 de milioane lei din Fondul pentru creditarea investiţiilor din agricultură. Din suma scoasă la licitaţie, cea mai mare parte, respectiv 630 de milioane de lei, reprezintă fonduri din care vor fi acordate credite pentru proiectele eligbile în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

În urma acestei licitaţii, instituţiile financiare alese pentru a acorda credite agricultorilor sunt CEC Bank, Banca Comercială Română (BCR), Banca Comercială Carpatica, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale şi Bancpost. Cele şase bănci selectate de către Ministerul Agriculturii acordă fermierilor care fac investiţii credite cu dobânzi reduse sau termene de graţie şi de rambursare mai mari decât cele uzuale.

Alte 30 de milioane de lei din suma scoasă la licitaţie vor fi destinate creditării beneficiarilor Programului Operaţional pentru Pescuit (POP), în timp ce 100 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru investiţii care nu sunt finanţate din fonduri UE.

Beneficiarii programelor de dezvoltare rurală, respectiv pescuit, pot accesa fonduri structurale pentru a acoperi o parte din cheltuielile proiectului de investiţii (de regulă jumătate din sumă), restul banilor provenind din surse proprii.

Procedura este o continuare a programului "Fermierul", care a funcţionat similar pentru proiectele SAPARD şi la care au participat patru bănci.

Fondul pentru creditarea investiţiilor este utilizat pentru acoperirea costurilor privind elaborarea proiectelor şi acordarea de granturi, care pot fi accesate de producătorii agricoli, asociaţiile agricole, firmele din domeniu, precum şi de autorităţile locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultorii care investesc în ferme de animale pentru lapte pot lua credite de până la 100 mil. lei.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultorii care investesc în ferme de animale pentru lapte pot lua credite de până la 100 mil. lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei