Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD vrea spargerea Ministerului Economiei şi Finanţelor şi crearea unuia al Energiei şi Resurselor

Miercuri, 17 Septembrie 2008 (13:34:47)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri privind energia, că primul lucru pe care îl va face formaţiunea sa, dacă va prelua guvernarea, va consta în "spargerea" Ministerului Economiei şi Finanţelor şi înfiinţarea Ministerului Energiei şi Resurselor.

"Primul lucru pe care îl facem ca nou guvern va fi desfiinţarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, care este un minister-mamut. Este inacceptabil ca politica energetică a României să fie făcută de AVAS, adică de cei care sunt chemaţi să vândă activele statului. Spargem Ministerul Economiei şi Finanţelor şi vom crea un Minister al Energiei şi Resurselor", a declarat Geoană.

Liderul PSD a mai arătat că "menirea istorică" a AVAS s-a încheiat, formaţiunea sa urmând să creeze, în cazul în care va prelua guvernarea, o Agenţie Naţională a Activelor Statului, având la bază principiul conform căruia statul trebuie să rămână activ în economie.

Geoană s-a declarat un oponent convins al Fondului Proprietatea, el pledând pentru reîntoarcerea activelor în patrimoniul statului, cel puţin în domeniul energetic.

Liderul PSD a criticat, totodată, Cabintele Tăriceanu 1 şi 2, pentru faptul că au ratat şansa de a pune sectorul energetic într-o poziţie de avantaj faţă de vecinii bulgari.

Geoană a arătat că România nu a profitat de faptul că Bulgaria a fost pusă într-o situaţie delicată, din punct de vedere energetic, şi nu a investit energic în Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, pentru a deveni lider energetic regional

"Am ratat cursa cu bulgarii. Aceasta este principala acuză pe care o aduc acestui guvern", a precizat Geoană.

Totodată, liderul PSD a acuzat Guvernul Tăriceanu de faptul că ar manifesta "o poziţie schizofrenică" în domeniul energetic, dorind privatizarea complexelor energetice din Oltenia şi, pe de altă parte, un lucru opus, respectiv crearea unui holding energetic.

Geoană a arătat, de asemenea, că investiţia strategică în domeniul energetic reprezintă o prioritate majoră pentru anul 2009, el pledând pentru investiţii în conservarea energiei şi în tehnologii de ultimă oră.

Lideru PSD i-a asigurat pe reprezentanţii din domeniul energetic prezenţi la dezbatere că lucrurile care vor fi convenite cu aceştia şi vor fi introduse în programul de guvernare vor fi respectate "milimetric".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD vrea spargerea Ministerului Economiei şi Finanţelor şi crearea unuia al Energiei şi Resurselor.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD vrea spargerea Ministerului Economiei şi Finanţelor şi crearea unuia al Energiei şi Resurselor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei