Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Treabă nemţească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna asta, aproape jumătate din liga noastră îşi deschide agenda europeană. Şi iarăşi aproape jumătate dintre aceşti premianţi va avea examinatori nemţi. Este un fel de duel direct, noi şi ei, după ce acum vreo câţiva ani ajunseserăm să le ameninţăm zestrea de puncte contabilizate pentru coeficientul UEFA, făcându-l pe Rumenigge să declare că punctele câştigate în Cupa UEFA nu se compară cu cele din Liga Campionilor. Bineînţeles că atunci l-am luat peste picior, ceva în genul “ce spui, Heinz?”, însă am început să pricepem cum stă treaba după ce Steaua a făcut pasul în grupele Ligii. Trăim acum, şi o vom face încă şi la anul, din proviziile sezonului acela faimos, cu sfertul de finală Steaua-Rapid, însă va veni inevitabil şi vremea când rezultatele ulterioare ne vor ajunge din urmă şi atunci s-ar putea să căutăm românii din Liga Campionilor printre stranieri.

Dar să revenim în actualitate, fiindcă situaţia bilaterală germano-română se prezintă foarte interesant. O primă observaţie ar fi aceea că, după patru etape scurse în Bundesliga, toate cele trei adversare ale echipelor noastre sunt neînvinse! E drept, Wolfsburg n-are o balanţă prea dezechilibrată, expunând doar o victorie pe talerul respectiv. Mai departe, liderul şi viceliderul din campionatul nostru, Unirea şi respectiv Steaua, se întâlnesc, în această ordine, cu liderul şi viceliderul din cealaltă competiţie (Hamburg şi Bayern). E, acum să vedem dacă se validează fotbalul nostru intern, fiindcă şi locul Rapidului (7) este comparabil cu cel al lui Wolfsburg (8)! Să sperăm că ne iese temporizarea, căci alternativa este Blitzkrieg-ul, o chestie la care nemţii se cam pricep.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Treabă nemţească.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Treabă nemţească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei