Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Abuzul de moţiuni simple poate fi contraproductiv

Miercuri, 17 Septembrie 2008 (18:21:15)
Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că abuzul de moţiuni simple depuse în Parlament poate fi "contraproductiv", dar a precizat că formaţiunea sa nu va ezita să mai depună astfel de moţiuni în cazul în care finalitatea acestora va fi una "concretă".

"În acest moment, evaluăm dacă se impune depunerea altor moţiuni. Abuzul de moţiuni simple poate fi contraproductiv. Oricum, PSD nu va ezita să depună alte moţiuni simple dacă finalitatea acestora este concretă", a arătat Geoană.

Preşedintele PSD a explicat că abuzul de moţiuni simple, care nu au o finalitate reală, poate fi prost perceput de către opinia publică în această perioadă de precampanie.

Geoană a mai arătat că PSD îşi va păstra vigilenţa, încercând să "păzească" Guvernul de tentaţiile apărute pe ultima sută de metri ai guvernării, înaintea alegerilor.

Liderul PSD a arătat, totodată, comentând votul negativ dat de deputaţi, miercuri, moţiunii PDL pe tema educaţiei, că reprezintă un act "redundant" să depui o nouă moţiune, cu aceeaşi temă, după ce una cu o temă similară a fost adoptată.

"Votul de azi (miercuri - n.r.) este unul rezidual", a apreciat Geoană.

Liderul PSD a criticat, totodată, "alianţa murdară PDL-PRM", despre care a spus că reprezintă "un complot disperat", organizat în scopul eliminării votului uninominal şi al organizării alegerilor parlamentare la începutul anului viitor.

Geoană a arătat că în PDL există o "tensiune intensă" generată de nominalizarea drept candidat pentru funcţia de premier a lui Theodor Stolojan, în timp ce în PRM există o "disperare" dată de faptul că nu are personalităţi care să facă faţă votului uninominal, ceea ce duce la situaţia ca ambele formaţiuni să îşi dorească amânarea alegerilor.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a promis, marţi seară, premierului Călin Popescu Tăriceanu, că PSD nu va mai iniţia nici moţiuni simple până la finalul mandatului actualului Guvern, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse care au participat la întâlnire.

Preşedintele PSD anunţa pe 3 septembrie, după şedinţa grupurilor parlamentare ale social-democraţilor dinaintea începerii sesiunii parlamentare, că PSD va iniţia, pe lângă moţiunile simple pe educaţie şi agricultură, o moţiune simplă pe tema infrastructurii şi că pregăteşte o altă moţiune simplă pe sănătate.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi seară, la Palatul Victoria, că Guvernul a acceptat propunerea PSD privind devansarea majorării pensiilor pentru data de 1 octombrie, motiv pentru care social-democraţii renunţă la intenţia de a depune o moţiune de cenzură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Abuzul de moţiuni simple poate fi contraproductiv.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Abuzul de moţiuni simple poate fi contraproductiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei