Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii au criticat legea votului uninominal, de Ziua democraţiei

Miercuri, 17 Septembrie 2008 (14:18:48)
Camera Deputaţilor a sărbătorit, miercuri, timp de zece minute, Ziua democraţiei, prilej cu care mai mulţi deputaţi au criticat legea votului uninominal, spunând că aceasta este "plină de greşeli" şi nedemocratică".

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat că legea votului uninominal este "proastă şi nedemocratică", ce impiedică accesul tuturor cetăţenilor să candideze. El a precizat că, potrivit acestei legi, cetăţenii care nu au bani nu pot candida, ceea ce este neconstituţional, deşi Curtea Constituţională a decis că este o prevedere constituţională.

El şi-a exprimat, totuşi, speranţa că, după alegerile desfăşurate pe baza acestei legi, va rezulta un Parlament care să menţină şi să întărească democraţia în România.

Deputatul PC Dragoş Dumitriu a spus, la rândul său, că Parlamentul a votat o lege a votului uninominal plină de greşeli, pe care mulţi ar dori să o schimbe.

El a arătat că Parlamentul funcţionează ca o maşină de vot, lipsit de mijloace democratice, referindu-se în acest sens la moţiunile simple care nu au niciun efect asupra Guvernului. Dumitriu a precizat că, marţi, Camera Deputaţilor a adoptat moţiunea simplă a PSD, dar aceasta nu a dus la demiterea ministrului Educaţiei, iar moţiunile de cenzură sunt utilizatre mai mult pentru şantaj politic.

Deputatul PRM Lucian Bolcaş a spus, în schimb, că Parlamentul este produsul şi fundamentul democraţiei şi că este mândru că poate vorbi despre democraţie de la tribuna acestui for democratic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii au criticat legea votului uninominal, de Ziua democraţiei.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii au criticat legea votului uninominal, de Ziua democraţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei