Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norica Nicolai: Nu se poate lua dreptul cultelor să dispună asupra verificării preoţilor

Miercuri, 17 Septembrie 2008 (18:20:15)
Preşedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai, a declarat, miercuri, că membrii Comisiei juridice au fost de acord cu reintroducerea preoţilor în Legea CNSAS pentru că nu se poate lua dreptul cultelor de a dispune asupra verificării ierarhilor.

"Mi s-a părut absolut corect amendamentul adoptat de Comisia juridică, pentru că nu se poate lua dreptul cultelor să dispună asupra verificării colaborării cu Securitatea a preoţilor", a spus preşedintele Comisiei, senatorul PNL Norica Nicolai.

Întrebată dacă membrii Comisiei juridice au reintrodus categoria preoţilor în Legea CNSAS în urma solicitării premierului Tăriceanu, Nicolai a răspuns: "Nu. Eu am fost plecată, nu am vorbit cu domnul Tăriceanu".

"Domnul preşedinte Tăriceanu poate critica pe oricine, însă comisia, în momentul de faţă, poate să ia o decizie prin vot, respectând procedura parlamentară", a completat Norica Nicolai.

Întrebată, de asemenea, cum poate răspunde comisia solicitării unor ONG-uri de a asista la dezbaterile pe Legea CNSAS, Nicolai a spus scurt: "Sunt libere să vină".

Senatorii din Comisia juridică au revenit, miercuri, asupra unui amendament adoptat săptămâna trecută la Ordonanţa CNSAS, hotărând să reintroducă preoţii în categoriile verificate de CNSAS.

Senatorii jurişti au reintrodus în textul de lege prevederea care stabilea că ierarhii şi şefii cultelor religioase, până la nivel de preot inclusiv, recunoscute de lege pot fi verificaţi de CNSAS, ei adăugând la textul iniţial al ordonanţei prevederea că verificarea se face la cererea cultului respectiv.

Membrii Comisiei juridice au adoptat, săptămâna trecută, un amendament la Legea privind accesul la propriul dosar, prin care au eliminat în totalitate posibilitatea ca preoţii să fie verificaţi de CNSAS, o altă modificare fiind eliminarea termenului de "asimilaţi ai colaboratorilor".

Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, le-a cerut senatorilor, marţi, din nou, să nu aprobe modificarea Legii CNSAS, pentru a nu permite "răstălmăcirea trecutului şi spălarea pe ultima sută de metri a celor care au fost vinovaţi de crime împotriva concetăţenilor noştri".

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut şi vineri un apel către senatori să voteze împotriva modificărilor aduse la Legea CNSAS, menţionând că nu există informatori fără intenţie, iar politicienii care au colaborat cu fosta Securitate nu ar trebui să primească un certificat de bună purtare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norica Nicolai: Nu se poate lua dreptul cultelor să dispună asupra verificării preoţilor.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norica Nicolai: Nu se poate lua dreptul cultelor să dispună asupra verificării preoţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei