Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scatoalce

Băişanu refuză căpăstrul lui Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Tensiunile dintre prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, s-au acutizat odată cu transferul celor 360 de miliarde de lei vechi, de la Guvernul României, pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii.

 

Prefectul Alexandru Băişanu l-a acuzat, ieri, din nou pe preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, că îşi depăşeşte atribuţiile şi că încearcă „să călărească” instituţii asupra cărora nu are nici o autoritate, cum este cea a prefectului.

Băişanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, Flutur a afirmat că sumele transferate de la Guvern nu trebuie folosite pentru plata lucrărilor efectuate de constructori în timpul inundaţiilor şi după acestea, ci trebuie folosite pentru proiecte noi, atitudine considerată de prefect total anormală.

 

„Prefectul nu va mai fi supusul nici unui om politic”

Băişanu a arătat că, după ce a fost obligat să convoace reuniunea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă „duminică, la ceas de seară”, „obligat de bunul-simţ să-l aştept pe Gheorghe Flutur, care făcea politică la Bucureşti”, alocarea fondurilor în mod transparent, în cadrul comitetului, a părut să-l deranjeze pe Gheorghe Flutur. „Precizez că este prima dată când în judeţul Suceava a avut loc o discuţie la nivelul Comitetului pentru rezolvarea problemelor de după inundaţii şi despre investirea banilor. Până acum aceste discuţii au avut loc în mod particular, între patru ochi, între doi oameni: preşedintele CJ şi prefect. Până acum n-au apărut discuţii pentru că ciolanul a fost împărţit elegant, cu uşile închise şi fiecare şi-a tras partea, funcţie de puterea pe care o avea. Acum, prefectul a stabilit că repartizările de fonduri nu se mai fac cu uşile închise, ci transparent, la vedere pentru a nu fi nevoie să se mai vorbească de DNA şi pentru a arăta că la Suceava lucrurile s-au schimbat în ceea ce priveşte activitatea prefectului. Prefectura nu va fi supusă Consiliului Judeţean, iar prefectul nu va mai fi, cel puţin cât se va numi Alexandru Băişanu, supusul nici unui om politic”, a declarat Alexandru Băişanu.

Acesta a apreciat că, deşi Flutur a fost ales şi este „cel mai bun om de campanie pe care îl are România”, acesta ar face mai bine să se ocupe de problemele cu care se confruntă CJ, în special de problema salariilor la Direcţia de Asistenţa Socială.

 

Băişanu îi transmite lui Flutur că şi-a pierdut simţul ridicolului

„Îl rog pe dl Flutur ca, după ce va rezolva aceste probleme, să vadă priorităţile CJ, nu să arunce praf în ochii populaţiei şi să călărească alte instituţii, acolo unde se face treabă. Este nevoie de toată experienţa lui pentru a rezolva problemele CJ. După ce le va rezolva pe acestea, dacă mai are putere, îi vom cere sprijinul să le rezolve şi pe ale noastre. CJ face mai multe acţiuni de imagine decât de consistenţă”, a afirmat prefectul.

Totodată, acesta a explicat că supărarea lui Gheorghe Flutur porneşte de la faptul că i-a refuzat oferta de a candida la alegerile parlamentare din partea PD-L şi de aici vin şi tot felul de acuzaţii că ar politiza instituţia pe care o conduce, deşi la această oră nu este membrul nici unei formaţiuni politice.

„Aşa cum l-am refuzat pe Gheorghe Flutur când mi-a cerut să candidez de la PD-L, este posibil să-i refuz şi pe ceilalţi. I-am spus clar că nu voi candida niciodată pentru PD-L, dar asta nu înseamnă că voi candida de la altă formaţiune, ceea ce încearcă ei (n.r. liderii PD-L) să insinueze. (...) Eu voi păstra independenţa instituţiei, dar lipsa simţului ridicolului te pot duce într-acolo încât să-ţi poţi imagina că poţi fi şi popă şi felcer şi şef de post şi preşedinte CJ şi prefect şi, dacă se poate, şi ministru de externe”, a ironizat Băişanu ambiţia lui Flutur de a se erija în lider regional.

Prefectul a mai spus că joi a invitat primarii din localităţile afectate de inundaţii şi constructorii implicaţi în lucrări pentru a stabili obiectivele pentru perioada următoare şi l-a invitat pe preşedintele CJ să-şi aducă aminte că, în zilele în care judeţul era sub ape, el şi subprefectul Orest Onofrei au fost cei care au cerut constructorilor să vină la treabă.

 

Prefectura nu va aviza lucrări noi până nu vor fi achitate cele deja efectuate la infrastructură

„Când au venit banii pentru reconstrucţia drumurilor am văzut că domnul Flutur nu mai era interesat de reconstrucţia judeţului, ci de propria reconstrucţie, de noile lucrări pe care trebuie să le facă, cu noi constructori.

Când am avut inundaţii, domnul Orest Onofrei, prefect cu delegare şi domnul Gheorghe Flutur, preşedinte al CJ, au cerut tuturor firmelor de construcţii să intervină în salvarea caselor, a drumurilor, a podurilor. Constructorii au ieşit la treabă, având asigurări că vor primi banii pentru lucrările făcute. Majoritatea primarilor n-au aşteptat să vină banii de la guvern, au acţionat, au deblocat drumurile, se poate circula, iar acum, când trebuie să plătim aceşti oameni care au suportat lucrările din buzunarul propriu, preşedintele CJ le spune că banii n-au venit pentru ei, ci pentru noi proiecte de construire a drumurilor judeţene.

În celelalte judeţe lucrurile au mers bine, n-au existat discuţii. La Suceava am avut 88 de comune cu infrastructura distrusă. Dacă nu se intervenea, circulam cu elicoptere şi avioane. Acum, după ce ne-am rugat de oameni să vină cu bani de acasă pentru a salva situaţia, l-am auzit pe Gheorghe Flutur că nu mai are nici un interes în ce priveşte plătirea oamenilor care au acţionat pe timpul şi după inundaţii.

Sper ca joi să înţeleagă şi domnul Gheorghe Flutur că, dacă ai scos oamenii din case şi i-ai rugat să intervină cu utilaje, în momentul în care vin banii ar fi corect şi cinstit ca ei să fie şi plătiţi. Altfel, nimeni nu va mai veni cu bani de acasă pentru a sprijini comunitatea locală decât dacă CJ pune banii pe masă la 2 sau la 4 dimineaţa, când se produc inundaţii”, a spus Alexandru Băişanu.

El a mai ţinut să precizeze că Prefectura nu participă la nici o licitaţie şi nu are alte interese decât folosirea corectă a banilor alocaţi de Guvern.

De asemenea, Băişanu a spus ferm că nu va aviza nici o lucrare nouă până când nu vor fi plătite cele deja efectuate şi a declarat că toate devizele vor fi verificate de specialiştii Prefecturii şi ai CJ. În cazul în care se vor constata neconcordanţe cu realitatea, devizele vor fi refuzate la plată.

„Banii de la Guvern vor merge numai la refacerea infrastructurii, nu pentru îmbogăţirea unora sau altora”, a mai spus prefectul Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu refuză căpăstrul lui Flutur.
 Vizualizări articol: 1845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Băişanu refuză căpăstrul lui Flutur5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Baisanu are dreptate trimis de
(17 sep 2008, 11:42:12
O.K. Flutur se trezeste acum cel mai mare si tare din judet. Nu-i mai ajung functiile, Dar ma uit si la prostimea din Suceava , tot felul de directorasi care se gudura pe la picioarele lui flutur. Unde este demnitatea ?
1.1  RE: Baisanu are dreptate trimis de
(17 sep 2008, 11:49:57
Domnule Baisanu trezestete si ia pozitia de drepti in fata Primului secretar acest mincinos cu papagalul minteste pe toata lumea si mai sint si naivi care il cred de acest impostor.Fluutur sa-si faca treaba lui la cons/jud. si sa lase Pewfwcrura in pace.
2.   Bravos trimis de
(17 sep 2008, 12:01:24
Om puternic. Chiar daca stie ca are toate sansele sa fie calcat pe cap dupa alegeri are taria sa fie demn inainte sa fie zburat. Il apreciez sincer!
2.1  RE: Bravos trimis de
(17 sep 2008, 17:55:48
DUMNEZEULE CATE MINCIUNA.Pe toti ii doare in cot de viitorii alegatori.Gargara ieftina si atat.
3.   Fara capastru trimis de
(17 sep 2008, 12:44:35
Ar fi bine daca oameni ca Baisanu ar candida ca independenti,fara sa depinda de ordinele unui partid politic,asa poate s-ar putea face ceva in orasul asta.
3.1  RE: Fara capastru trimis de
(17 sep 2008, 18:11:21
M/AM RAZGANDIT.Anulez interventia de pa punctul 5.
4.   B trimis de
(17 sep 2008, 12:48:14
E singurul om politic din judet pe care l-as vota la uninominal.Pacat ca nu e atat de cunoscut in comparatie cu Zero(O) onofrei.
5.   Bravo, asa prefect da! trimis de
(17 sep 2008, 13:01:05
Cinste acestui om.

Daca ar fi jumatate din alesii Romaniei ca el, alta ar fi tara.

6.   Bravo prefectului! trimis de
(17 sep 2008, 14:13:04
Iata un BARBAT adevarat, un tip cu coloana verticala! Cinste prefectului! Cineva trebuia sa ii dea flit insectei rapace! E clar ca acum il va avea dusman etern, ca Flutur e un ranchiunos notoriu, dar eu sunt sigur ca pe prefect il doare la recte de ifosele aluia de mare stapin. Daca nu ar tine la fasonul lui de domn si si-ar permite sa se comporte ca noi, ghiolbanii, Baisanu cred ca le-ar da si doua sanatoase peste sfecla coleopterelor arogante, de nu s-ar ridica trei ceasuri din praf! Ca o fi el mare filosof, dar nici la sport nu sta deloc rau omul...
7.   Mai usor trimis de
(17 sep 2008, 14:45:48
frate daca il laudati atat i se urca la cap...! este o atitudine de conducator de judet normala si corecta. punct! flutur ar trebui sa ia lectii! oricum oportunist si profitor mai mare ca flutur cred ca numai printre rechinii de bucuresti mai poti gasi...!
8.   E Greu trimis de
(17 sep 2008, 14:50:58
Diferenta mare dintre ales si numit.
8.1  RE: E Greu trimis de
(17 sep 2008, 15:04:43
Da e mare diferenta. Alesii sunt niste mediocri si se lamenteaza de fraza pe care ai mentionat-olaughing
9.   Bravo Baisanu trimis de
(17 sep 2008, 14:55:17
Bravo Baisanu si da-i naibii de pedelisti!
10.   Bravo Baisanu trimis de
(17 sep 2008, 14:56:00
Bravo Baisanu si da-i naibii de pedelisti!
11.   Baisanu cu capul de umeri trimis de
(17 sep 2008, 15:11:42
Un om care merita tot respectul.Fii tot asa Baisanu
12.   Baisanu e peste Fluitur trimis de
(17 sep 2008, 15:25:54
Baisanu are COJONES sau sange in el, cum se zice, pe cand flutur e un vulpoi ordinar. Sa vad cati vor ramane langa flutur dupa alegerile din 2009, cand va pica basescu.

Baisanu s-a ridicat fara sa fie nevoit sa pupe in kr pe vreun politician mai tare, ca sa primeasca credit. Acum partidele i-au propus lui sa candideze pt ele, pt a trage scorul in sus!!!

PS. Hai Briceag sari in apararea Conului Gica, ca i-au cam murit laudatorii!!!
13.   Dupa ce si-a pus toata familia sa-l laude trimis de
(17 sep 2008, 15:52:06
putem sa spunem si noi ca nu credem in betivanul de besalanu?cate vaduve te blesteama ca le-ai lasat pe drumuri excrocandu-le la cumpararea pamantului? si cate accidente ai facut conducand beat critza, baesanule? Pe cine crezi ca duci?

13.1  RE: Dupa ce si-a pus toata familia sa-l laude trimis de
(17 sep 2008, 16:23:52
Daca ce spui este adevarat atunci am aflat de unde vine taria acestui personaj. Din contul bancar... Il doare in cot de Flutur si de toti daca este bogat de pe urma tranzactiilor imobiliare.
14.   Dictator ordinar trimis de
(17 sep 2008, 16:31:26
va purtati voi,pdl-istii, ca niste slugoi pe langa flutur. asta e un profitor si un razbunator. cine nu-i sufla in bors, sa se astepte doar la razbunare din pareta lui flutur. l-ati vrut pe SATANA la suceava?acum suferim toti.un dictator, care se crede bu8ricul pamantului, daca il mai slugariti mult, nu are limite.
15.   Capastru trimis de
(17 sep 2008, 16:48:17
foarte bine domn prefect nu te da calcat si tine la temnitatea de on nu te compara cu acel flutur cu cap de mort care este o pacoste pentru suceveni, insa asa le trebuie. fluturas fa cat mai multe latrine la intrarea in biroul sa aiba din ce manca toti lingaii de teapa ta.
16.   Flutur cachietul trimis de
(17 sep 2008, 17:11:11
Flutur se crede in canpania antiaviara,Datii niste gaini moarte ca tace.Prostul nu e prost destul daca nu apare pe sticla.Asta ati votat,asta aveti,dragi suceveni.Flutur este bolnav de boala conducerii,boala caracteristica celor din PD faraL,si de boala aparitiei la TV.Gargara pe sticla este lozinca celor de teapa lui Flutur.
17.   ... trimis de
(17 sep 2008, 18:14:09
Trebuie sa recunosc ca Baisanu are coloana.

Pacat ca s-a inscris in PNL. Poate ca independent...
17.1  RE: ... trimis de
(18 sep 2008, 10:19:04
sa nu facem confuzii... dl baisanu nu este membru pnl. nu inca...
18.   Baisanu trimis de
(17 sep 2008, 19:00:17
domnul Baisanul are perfecta dreptate cine va mai sari sa ajute in caz de necesitate sa lase d l Flutur orgoliul si politica sa ajute populatia nu este bine ce face
19.   Baisanu trimis de
(17 sep 2008, 19:09:08
nu va mai certati fratilor dati o mina de ajutor celor ce au nevoia de ajutor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei