Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE a achitat contribuţia României la două fonduri NATO, pentru R.Moldova şi Georgia

Miercuri, 17 Septembrie 2008 (19:03:46)
 MAE a achitat contribuţia financiară la două Fonduri Voluntare ("Trust Fund"), în cadrul NATO, România contribuind astfel cu 70.000 euro la Fondul fiduciar privind distrugerea de pesticide în R.Moldova şi cu 30.000 euro la Fondul Voluntar pentru distrugerea de muniţii în Georgia.

Potrivit unui comunicat al MAE remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, plăţile au fost efectuate în conformitate cu Hotărârea Guvernului 1540 din 19 decembrie 2007, în vederea sprijinirii de o manieră concretă a obiectivelor NATO în raport cu vecinătatea sa estică, precum şi în virtutea interesului României pentru consolidarea securităţii şi stabilităţii în Europa de Sud-est şi regiunea Mării Negre.

Activităţile susţinute din Fonduri Voluntare, împreună cu cele finanţate din fondurile comune ale Alianţei, reprezintă modalităţi de implementare a politicii NATO în domeniul parteneriatelor, ca dimensiune din ce în ce mai importantă în contextul amplificării riscurilor de securitate asimetrice, precum terorismul şi proliferarea armelor de distrugere în masă.

Potrivit MAE, proiectul de distrugere a pesticidelor şi a substanţelor periculoase din Republica Moldova, realizat de NATO împreună cu OSCE, este prevăzut să se desfăşoare în trei faze, de la identificare şi ambalare până la distrugerea efectivă a acestora. România şi-a asumat rolul de coordonator al proiectului încă de la debutul acestuia, în iulie 2005. Având în vedere faptul că substanţele se află sub paza personalului militar, finalizarea proiectului va conduce la degrevarea de această sarcină a sute de militari. Totodată, va avea un impact pozitiv semnificativ asupra mediului şi a vieţii populaţiei.

Proiectul privind distrugerea de muniţii în Georgia a fost lansat oficial în octombrie 2007, iar la 18 iunie 2008 a fost semnat acordul de management financiar al NATO pentru acest Fond Voluntar, a cărui desfăşurare este estimată să dureze 12 luni. Acesta reprezintă cel de-al doilea Fond Voluntar al Parteneriatului pentru Pace destinat Georgiei, contribuind semnificativ la securitatea şi stabilitatea în regiune. Prima iniţiativă de acest tip s-a desfăşurat între anii 2003 şi 2006.

Acţiunea iniţiată de Alianţa Nord-Atlantică va contribui la activităţile de demilitarizare, neproliferare şi combatere a terorismului, aflate printre priorităţile aliaţilor în relaţia cu partenerii. Contribuţia României la acest Fond Voluntar se înscrie în cadrul acţiunilor pentru apropierea Georgiei de comunitatea euro-atlantică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE a achitat contribuţia României la două fonduri NATO, pentru R.Moldova şi Georgia.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE a achitat contribuţia României la două fonduri NATO, pentru R.Moldova şi Georgia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei