Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Distanţa dintre Corneliu Coposu şi Adrian Păunescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cu un minim efort de imaginaţie, ai putea crede că tocşourile de la ora zece seara sunt aidoma unei etape din „Champions League”. Robert Turcescu ar putea trece lesne drept sobrul antrenor Wenger, Radu Moraru e confundabil cu Mourinho iar Răzvan Ionescu e un fel de Fabio Capello, cu bărbia mai puţin voluntară. Toţi aceşti strategi îşi conduc băieţii de pe marginea terenului, îi îndeamnă să „pună presiune” pe adversari, încurajându-i uneori să simuleze faulturi, altfel inexistente.

***

Un astfel de meci am urmărit într-o recentă etapă de „Champions League”, când am apreciat modul în care vedeta Adrian Păunescu, impecabil încurajată de pe banca tehnică de Muraru-Mourinho, a condus ostilităţile din teren, driblând şi şutând la poartă din orice poziţie.

A reieşit aşadar că Păunescu e un fel de lebădoi, cu o graţie şi o gingăşie a penajului, pe care doar ideile noastre preconcepute le ascund vederii. E drept, nea Adrian a ales la un moment dat comunismul, dar n-avea încotro, căci nu exista altă marfă politică pe piaţa românească. Dar, după 1990, s-a reabilitat vârtos şi s-a purtat ca un apostol al binelui, lucru pe care l-am scăpat din evidenţele noastre, ceea ce nu-i tocmai corect. Dacă ne interesează, nici pâine nu mai mănâncă, ceea ce ar trebui să ne spună multe, dacă n-am fi aşa de răi.

***

Deoarece mi s-a părut că Moraru-Mourinho e mai atent la arbitrajul reitingului, decât la ferpleiul elevului său, o să amintesc un episod din trecutul de după 1990 al lui Păunescu.

La 8 martie 1994, Păunescu afirma, în plenul Senatului, că deţine documente incriminatorii despre Corneliu Coposu, din care ar rezulta că acesta a fost informator al Securităţii, după eliberarea din puşcărie. Şi, pentru ca lucrurile să capete greutate, două zile mai târziu, pe 10 martie 1994, ziarul „Vremea” publica articolul „Turnătoriile lui Corneliu Coposu”.

Pe 29 martie 1994, însuşi directorul SRI, Virgil Măgureanu, avea să declare presei că „toate afirmaţiile privind activitatea de informator a domnului Coposu sunt gratuite”... Dar pe Păunescu prea îl durea undeva, ca să-şi prezinte scuze.

***

Elocvent e că şi Alex. Ştefănescu s-a lămurit de mult în privinţa vechiului său prieten Păunescu. În încheierea unui text publicat tot în acea perioadă de după 1990, Alex. Ştefănescu scria: „Dacă ar exista o scară Richter a decăderii morale, treapta cea mai de jos ar constitui-o, fără îndoială, batjocorirea lui Corneliu Coposu. Adrian Păunescu a coborât, de curând, pe această ultimă treaptă.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distanţa dintre Corneliu Coposu şi Adrian Păunescu.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 8 voturi
Distanţa dintre Corneliu Coposu şi Adrian Păunescu3.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prost! trimis de
(17 sep 2008, 11:14:22
Mihuleac, orice ai scrie matale, Paunescu va ramine in istoria literaturii romane ca un geniu. Pe cind tu si Alex.Stefanescu abia de veti fi pomeniti, undeva, la subsol ori la erata... Vai de capul vostru! Cindva, erai promitator in scris, dar in ultimii ani scrii ca sa te afli in treaba, tot felul de prostioare, care nu-ti fac cinste... Iei locul unora care ar avea intr-adevar ce spune.
2.   Oricat geniu trimis de
(17 sep 2008, 12:48:07
Oricat geniu ar avea Adrian Paunescu, activitatea sa politica la vedere, desfasurata in timpul lui Ceausescu, nu-i permitea sa se afiseze cu atata seninatate in politica de dupa '90, iar geniul sau poetic ascunde un caracter urat pentru care, cel putin in viitorul urmatorilor ani, ar trebui sa nu mai fie prezentat in lumina reflectoarelor ca ocrotitorul oropsitilor! Sunt enorm de multe exemple din istoria recenta a activitatii sale politice (si inainte de si dupa '90) care-i recomanda tacere in calitate de tribun in lupta pentru o societate mai buna, mai dreapta, etc. Geniul sau poetic va fi apreciat peste mai mult timp, atunci cand din memoria colectiva se va sterge tot ce-a fost urat in comportamentul sau de cantaret de curte si politician "luptator pentru dreptatea celor multi".
3.   Omul si poetul trimis de
(17 sep 2008, 13:06:57
Va reamintesc: N-are atita****si coaie/Ceausescu Niculaie/ Cit sa linga intr-un an/ Paunescu Adrian. Poet bun. Ca om o taratura. Nimeni nu l-a obligat sa organizeze acele cenacluri pe stadioane cu elogii, surle si trambite pentru falnicul geniu carpato-dunarean si savanta internationala. Atita ploconire, auto-umilire si lipsa de caracter (fata de colegi) nu am mai pomenit. Inca o dovada ca cine pupa in fata, loveste in spate. Astazi, acum, din pacate poetul bun e umbrit de omul rau, ticalosit.
4.   Paunescu simbolul decadentei trimis de
(17 sep 2008, 15:52:02
Nu ma pot abtine sa nu intervin ,in fata operei literare faurita de Paunescu,ini ridic palaria, dar pentru fata politica a acestuia nu numai ca mi-o pun pe cap dar o indes pe ochi sa nu vad monstrul.Trebuie sa va reamintesc de celebrele chiolhanuri ale lui Paunescu cand veanea la bunul sau prieten fost si actual primar de Carlibaba/Ciocanesti tov.Tomoiaga Gheorghe,ocazie cu care dobora la o masa fara exagerare, cate douazeci de sarmale, o gaina fripta si alcool la greu.de altefel se vedea ci dimai buhaiul era, acum postrevolutionar a facut talie, ca nu mai are pe cine proslavi .
5.   Cine este cu adevaratpoet? trimis de
(17 sep 2008, 18:34:07
Nu putem deloc sa-l comparam pe D-l Paunescu ''poet, geniu''cu adevaratii poeti ai natiei romane.Nici nu se compara cu geniul poetului Mihai Eminescu.Caracterul lui urat il recomanda.
6.   Tuturor prostilor anti-Paunescu trimis de
(17 sep 2008, 19:40:01
Ce legatura are poezia lui Paunescu bai dromaderilor, cu politica? Da e un geniu si geniu va ramine! Dar ca a ajutat o gramada de oameni, de asta de ce nu spuneti nimic? Nu faceti decit sa repetati precum papagalii niste clisee de dupa 90'. Mai ginditi si cu tartacutele voastre! Ne mor oamenii de valoare unul dupa altul , nu vedeti, idiotilor? Si raminem cu de-alde voi, cu mediocrii, cu Cartarestii, Blandianele si alte nulitati. Veti vedea ce singuri vom fi dupa ce marele Paunescu nu va mai fi... Doamne Dumnezeule, tine-l in sanatate ani lungi de-acum incolo.. Ati fost voi la curul lui cind era cu cenaclul? Ati stat in intimitatea lui ca sa va pronuntati ? Prostilor!
7.   Curat murdar trimis de
(17 sep 2008, 20:30:25
Domnule Virgil, ma bucur in primul rind ca, asa cum se intelege, noi nu am fost la curul marelui (sau marele cour) Paunescu, dar dumneata ai fost. De unde ai invatat probabil aceste expresii poetice [extrase din din textul dumitale intelectual]: bai dromaderilor, papagali, tartacute, idiotilor, nulitati, prostilor. Cel putin, pe mine m-ati convins de geniul lui Paunescu vis-a vis de oameni cu coloana vertebrala demna si care, ce sa-i faci, sunt nu mai putin talentati. Daca d-tale iti place poezia patriotarda, demagogia nationalista, pupincurismul versificat - eu iti respect optiunile. Dar cum, deocamdata, nu exista contor pentru geniu, dar avem destule criterii de a aprecia calitatile omenesti, din pacate nici paunescu, nici dumneata nu treceti baremul minim. Ceea ce era (usor) de demonstrat.

n.b. niciodata nu se trage in pianist si nici in persoana condeierului. Contrazice-l dar nu jigni !
8.   ,,...atata iarna e in noi...'' trimis de
(17 sep 2008, 22:57:10
Aceste comentarii nu fac decat sa demonstreze ca fiecare avem veninul nostru ,pe care nu ne putem abtine sa nu-l varsam ...

Din cenaclurile de pe stadioane nu vreau sa-mi amintesc decat cum ne frematau inimile tinere sau ne induiosau pana la lacrimi versurile poetului si glasurile cantaretilor de valoare pe care-i lansa sau redescoperea (si nu ma refer la ,,poezia patriotarda, demagogia nationalista...''). Orice om de caracter ar recunoaste niste merite .

In rest , nu suntem cu nimic mai buni , si nici el nu e mai rau decat toti ceilalti politicieni ai nostri (multi dintre ei mai de temut decat Ceausescu , daca

le-ar fi prielnica conjunctura ) de dupa '90.

9.   Care e subiectul? trimis de
(18 sep 2008, 10:04:04
Domnilor, subiectul acestei tablete nu este talentul sau geniul poetului ci delatiunea, turnatoria mincinoasa, lipsa grava de caracter a omului A.P. In fapt, nici o noutate...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei