Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Atitudine

Consiliul Local Arbore refuză refacerea locuinţelor romilor, distruse de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Consiliul Local al comunei Arbore a refuzat să aprobe un proiect de hotărâre prin care se propunea alocarea de parcele pentru reconstrucţia a 23 de case afectate de inundaţii, ale unor familii de romi.

Prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, s-a arătat, ieri, stupefiat de motivaţia invocată de primar pentru acest refuz, aceea că primăria nu dă teren de case pentru romi.

Băişanu îl consideră vinovat, în primul rând, pe primarul PD-L al comunei Arbore, Ionel Hrincescu. Acesta, conform prefectului, „a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a nu se implica în refacerea a 23 de case, motivul fiind unul grotesc pentru anul 2008: că este vorba despre romi. Luni, în şedinţa Consiliului Local Arbore, s-a hotărât ca acei cetăţeni de etnie romă să nu primească teren pentru construcţia caselor. În discuţiile cu primarul acesta mi-a spus că cetăţenii din comună nu doresc case pentru romi”, a spus prefectul Băişanu, în conferinţă de presă.

Totodată, el a arătat că situaţia este cu atât mai surprinzătoare cu cât cele 23 de case, afectate atât de apele pârâului pe malul căruia au fost construite, cât şi de torenţii de pe dealul din spatele locuinţelor, au fost inventariate de comisia special constituită în acest scop, iar situaţia a fost semnată şi de primar.

 

Primar Arbore: „Locuinţele lor au fost construite clandestin”

Băişanu a mai spus că firma de construcţii care ar trebui să refacă locuinţele romilor este la dispoziţia Primăriei Arbore de trei săptămâni, dar de fiecare dată când a dorit să înceapă lucrările a fost oprită de primar.

Alexandru Băişanu a precizat că despre ceea ce s-a întâmplat la Arbore va sesiza atât Comitetul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cât şi toate instituţiile abilitate să ia măsuri în acest caz, inclusiv amendarea primarului Hrincescu.

De cealaltă parte, primarul Ionel Hrincescu ne-a declarat că, în şedinţa CL de luni, toţi consilierii locali s-au abţinut de la votarea acestui proiect de hotărâre pe motiv că nu ar fi legal.

„Noi am declarat nişte case distruse, iar cele 23 se încadrează la strămutare. Trei cetăţeni romi ne-au dat deja declaraţii că refuză strămutarea. Consilierii au spus că aceste case nu se încadrează la afectate sau distruse, chiar dacă au fost, ci la strămutare. Locuinţele au fost construite fără autorizaţie, clandestin, pe malul râului, fără temelie, cum să nu fie afectate?”, a spus primarul. El mai susţine că nu este vorba despre nici o discriminare, ba chiar afirmă că se împacă „foarte bine cu respectivele persoane”, adică romii sinistraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Local Arbore refuză refacerea locuinţelor romilor, distruse de inundaţii.
 Vizualizări articol: 2799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Local Arbore refuză refacerea locuinţelor romilor, distruse de inundaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bv primarului trimis de
(17 sep 2008, 11:15:58
de-ar avea tot curajul sa-i scoata in drum pe acesti rromi care isi construiesc case ilegal, nu platesc nici o taxa sau impozit si nu stiu decat sa fure si sa omoare.
2.   Bravo primarului trimis de
(17 sep 2008, 11:18:33
asa ar trebui sa fie toti primarii.din 23 familii de tigani peste 15 ani vor fi 13o,iar in 5o ani rominii vor parasi de buna voie satele.
2.1  RE: Bravo primarului trimis de
(17 sep 2008, 17:28:14
Gelu a facut un calcul pertinent, utilizand media geometrica. Mi se pare corect ca locuintele care nu au avut PUZ si autorizatie de constructie sa nu fie ridicate pecheltuiala statului. Indiferent ca este roman sau balaoaches , s-a incalcat legea statului roman. Aici nu este vorba de discriminare, ci doar de respectarea legii. Si Baisanu cat o fi el de "perfect" trebuie sa respecte legile tarii.
3.   Lege si faradelege trimis de
(17 sep 2008, 11:43:28
De ce trebuie reconstruite case facute fara autorizatie? Asa se incurajeaza construirea de case, vile, pensiuni in albia raurilor, bineinteles fara autorizatie, si pe care prima viitura le muta mai la vale. Apoi, din banii statului se reconstruiesc. Legea e numai pentru altii? Romilor nu li se aplica aceeasi lege ca si romanilor? Ei au voie sa construiasca aurea, doar pentru ca sunt romi?

Ar trebui infiintata un Comitet pentru Combatrea Discriminarii Romanilor de catre romi!
4.   Cunoscator al situatiei trimis de
(17 sep 2008, 11:58:50
Domnul prefect , vad ca i cam pupati in fund pe tiganii din Arbore , dar o faceti in mod politic , nenutrind nici un sentiment real fata de ei.V-as invita sa locuiti in comuna Arbore , eventual langa locul unde locuiesc acestia, si va asigur ca nu o sa-i mai lingeti atat de frumos.

Va pot informa , ca unora dintre acestia li s-au construit case de catre Arhiepiscopie acum un an .Stiti ce s-au ales de acele case construite?............Acum sunt numai niste schelete , pentru ca tiganii, prieteniii tai, au vandut tot ce se putea vinde de la o casa noua, rigipsul, vata minerala , sobele etc.Mai mult de cat atat ca totul sa fie super , au pus cartoane in locul peretilor si au bagat si caii inauntru, ca na sa se incalzeasca si ei saraciii!Pe langa faptul ca nu muncesc nimic si toata ziua stau asteapta iata pomana statului.

DECI CUI II TINETI APARAREA?>>>>>>> mai ganditi-va
5.   TINE-O TOT ASA! trimis de
(17 sep 2008, 12:07:46
sa fie tare primarul sa nu se lase!ca la munca nu vezi nici unul.Au luat destul pana acum ajutoare sociale pe degeaba cu psd-istii !Nu facem discriminare,dar daca au atatea drepturi romii sa nu uite ca au si obligatii ca si noi!
6.   PREFECTULUI trimis de
(17 sep 2008, 12:25:30
Si plus de asta ,pe romanii din ARBORE afectati anul acesta de inundatii cu ce ii ajutati?Oare se compara munca lor de o viata si o gospodarie de a lor cu o ,,CASA'' de carton asfaltat ?Sa ii puneti la munca pe toti romii!
7.   Politica e in floare trimis de
(17 sep 2008, 13:19:52
de ce nu semneaza prefectul hartiile pt alea 23 de case de romi de la arbore

. el este de la pnl si lasa primarul pdl sa primasca amenda.rusine prefectului. BRAVO PRIMARULUI SI CONSILIERILOR LOCALI

8.   CANDIDATURA trimis de
(17 sep 2008, 13:26:49
PE 30 SEPTEMBRIE PREFECTUL ISI DA DEMISIA DIN FUNCTIE .ESTE PE LISTA CELOR DE LA PNL.PREA PUTIN IL DOAE CAPUL DACA PRIMARUL INTRA LA DETURNARE DE FONDURI .EL O TINE UNA SI BUNA ,CONSTRUITI SI IAR CONSTRUITI CA ASA O SA AJUNGA EL IN GUVERN RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEE
9.   CANDIDATURA trimis de
(17 sep 2008, 13:39:59
PE 30 SEPTEMBRIE PREFECTUL ISI DA DEMISIA DIN FUNCTIE .ESTE PE LISTA CELOR DE LA PNL.PREA PUTIN IL DOAE CAPUL DACA PRIMARUL INTRA LA DETURNARE DE FONDURI .EL O TINE UNA SI BUNA ,CONSTRUITI SI IAR CONSTRUITI CA ASA O SA AJUNGA EL IN GUVERN RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEE
10.   Politica trimis de
(17 sep 2008, 13:59:49
despre pnl se zice ca a facut un guvern foarte bun ,dae reprezentantul in teritoriu la suceava lasa mult de dorit .RUSINE PREFECTULUI CA NU RESPECTA LEGEA
11.   Nu sunt rromi trimis de
(17 sep 2008, 14:10:42
cine vorbeste de discriminare ? sa stiti ca nici unul din cei carora trbuie sa le faca primarul casa nu e tigan (rrom) . Cereti buletinele lor si va convingeti .Sa dea prefectul ordin scris ca trbue construite case din banii nostrii pentru cei ce au bordei construit fara autorizatie sau pentru cei ce nu au case si nici nu muncesc. La Tibeni cate case cunstruiti domnu prefect ?
12.   Da trimis de
(17 sep 2008, 14:29:12
da da chiar asa.....
13.   Doi trimis de
(17 sep 2008, 14:41:16
Tiganii au prea multe drepturi in romania. Construiesc (mojoritatea nu toti) fara autorizatie pe pamintul ?????? cuie? ei au dreptul sa aiba case fara sa plateasca aceleasi hirtii ca noi, au dreptul sa detina bunuri fara a plati impozite ca noi, sa dea in cap, sa omoare, sa fure, sa bata etc. Noi ce drepturi avem contra lor? nici unul ca facem discriminare. Dar noi nu suntem discriminati pt ca nu avem aceleasi drepturi lipsite de lege ca si ei? jos cu ei si sa nu li se permita aceste faradelegi.

succes domn primar
14.   GEST trimis de
(17 sep 2008, 14:50:53
PRIMARUL ESTE PENTRU TOTI CETATENII,DAR TREBUIE SA RESPECTE LEGILE GUVERNULUI BRAVO PRIMARULE SI SUCCES
15.   NORMAL trimis de
(17 sep 2008, 15:24:29
Primarul a procedat corect, consilieri au avut aceiasi parere. SUCCES DOMN PRIMAR:
16.   Felicitari unui astfel de primar trimis de
(17 sep 2008, 18:22:33
Dece s-a enervat d-nul prefect pe primarul din Arbore ?daca-i iubeste asa de mult pe tigani ,sa vina si el aici in comuna ca doar este loc si pentru el,vecin cu tiganii.Pentru tigani nu este lege? ei nu muncesc nimic si primesc bani sa poata bea si apoi sa te fure s-au sa chiar sa te omoare .Felicitari d-nului primar si consilierilor din Arbore p-tru hotarirea luata in sedinta de luni. Asa ar trebuii sa faca toti cetatenii din comuna sa nu le dea curs la nici un ajutor,sa se conformeze asa cum tot cetatianu din comuna plateste impozit ,autorizatie de constructie pe locuinta si apoi sa se integreze in toate drepturile de cetatian ai com.Arbore.Inca o data felicitri intregului consiliu local in frunte cu d-nul primar HRICESCU IONEL,sa fiti tari ca altfel ne conduc tiganiiiiiiiiiiiiiiii .
17.   Nu vrem ,,tigani,, trimis de
(17 sep 2008, 20:00:08
Daca domnul prefect doreste sa le faca case ,,tiganilor,, atunci ar trebui sa-i i-a la el ca aici au furat destul...
18.   BRAVO PRIMARULE trimis de
(17 sep 2008, 20:06:06
Bine gindit.Daca cioroii isi construiesc pe unde apuca case trebuie din bani publici sa le fie refacute? Putorile dracului n-au stat o zi pe cimp la munca dar case din banii nostri vor.
19.   ARBORE ?pacat de comuna???????????? trimis de
(17 sep 2008, 21:44:44
Ne face de tot risul nemernicii astia de tigani,stau in centrul comunei toata ziua ,stau tot timpul la crisma, iar bietii oameni in virsta merg la muncile cimpului si ei merg noapte si fura toate recoltele mucite de bietii oameni si daca ii prinzi cumva iti da in cap si te omoara .Hotarit; astia trebuie pusi la munca oameni buni ????????? iar de nu vor ??? scosi de pe teritorul comunei .Primarul si Consilierii trebuie ajutati de noi toti locuitorii comunei .Nici o comuna din jur nu a primit atitia cioroi care fac numai daune si rusine COMUNEI. Fiti tari oameni buni si succes conducerii de la PRIMARIE
20.   La munca cu ciorile! trimis de
(18 sep 2008, 08:25:14
bravo primarului Hrincescu si consilierilor din Arbore!

Ca mai peste tot in tara se gaseste cate un ''baisan'' ,care vrea cu orice pret capital electoral si se trezeste vorbind.De aceea tiganii,oriunde s-ar afla,profita de incalcitura de legi din romania si fac ce vor,nu muncesc,asteapta pomeni de la ''baisani'',fura din agoniseala oamenilor din jurul lor(care stim cu totii ca sunt majoritatea batrani si neputiinciosi-tinerii fiind plecati peste granita)-si sunt cei mai mari furnizori de infractionalitate .Pe acesti cetateni consideri d-ta d-le Baisanu ca trebuie sa-i aperi?

Unde esti tu ANTONESCU,ca ne-ai fi scapat de ''ciuma''asta care o sa ajunga sa ne domine in propria noastra tara????
21.   Reconstructia trimis de
(18 sep 2008, 08:44:55
bravo primarului din Arbore, a procedat corect, a respectat legea banii si materialele sunt venite pentru reconstructia caselor distruse sau avariate nu pentru case �n care a intrat un pic apa, domnule prefect vedeti ce se �nt�mpla cu urgentarea reconstruirii caselor se fac case tot �n zone inundabile �n mai multe localitati, cine raspunde de ele la anul c�nd vin din nou inundatiile cine le plateste, domnule prefect lasa campania politica si citeste legea nu pune pe primari sa faca prosti si sa ajunga sa plateasca casele din banii lor sau mai rau sa ajunga la �nchisoare pentru voturile dumitale
22.   MINUNAT trimis de
(18 sep 2008, 10:09:57
Intradevar,un lucru bun.Exista un inceput in toate.Felicitari si la mai mare domnule primar.Iar prefectului,daca e asa de democrat,ii doresc sa aibe vecini o familie de romi.
23.   Pentru prefect trimis de
(18 sep 2008, 12:34:43
Eu ii doresc prefectului nu o familie de romi ca vecini, ci o satra intrega ca sa poata face campanie electorala cu pirandele. Si poate intre timp i se urca vreun vecin din asta pe acoperis, ca daca imi aduc bine aminte se pricep la din astea. Doar atunci o sa aiba ocupatie si nu o sa mai vorbeasca in necunostinta de cauza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei