Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu a cerut Corpului de Control al Guvernului să facă cercetări în Gorj privindu-l pe Păcuraru

Joi, 24 Ianuarie 2008 (14:27:32)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Iaşi, că ministrul Muncii, Paul Păcuraru, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dar a anunţat că a cerut Corpului de Control al Guvernului să facă cercetări în judeţul Gorj referitoare la acuzaţiile care îi sunt aduse acestuia.

  "Am cerut Corpului de Control al Guvernului să facă investigaţii în judeţul Gorj pentru a stabili dacă există sau nu probe care să susţină vinovăţia acestuia (a ministrului Paul Păcuraru - n.r.)", a declarat Tăriceanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut, în septembrie 2007, preşedintelui Traian Băsescu aviz pentru începerea urmăririi penale a ministrului Muncii, Paul Păcuraru, într-un dosar în care acesta era acuzat de luare de mită. Potrivit unui cotidian central, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a fost înregistrat când l-a rugat pe liderul PNL Gorj, Ilie Morega, să intervină la directorii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi ai complexurilor Turceni şi Rovinari pentru ca societatea fiului său, Intratest, să obţină contracte.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, în 16 ianuarie, ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codruţ Şereş şi Traian Decebal Remeş.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, în aceeaşi zi, că acuzaţiile de corupţie la adresa lui sunt un "subiect inventat", apreciind că este pe listă, în "lotul" celor opt pentru care preşedintele Traian Băsescu a cerut începerea urmăririi penale, pentru că este persoană politică. El a făcut o trecere în revistă a faptelor pentru care este cercetat. El a precizat că de la venirea în minister, la fel cum se întâmplă în toate ministerele, o serie de colegi i-ar fi solicitat să numească în funcţie diferite persoane. Astfel, potrivit ministrului, preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, i-a cerut numirea "unui anumit domn Romanescu" în funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Paul Păcuraru susţine că el nu l-a contactat niciodată telefonic pe Morega, acest lucru putând fi confirmat şi de către operatorul de telefonie.

"El mă suna ca să pun la ITM Gorj, pe un post vacant, pe un anumit domn Romanescu. Raţiunea lui era că oricum acel post este vacant, că cineva trebuie să-l ocupe, iar acel om îndeplinea toate condiţiile, fiind şi profesor universitar", a explicat Păcuraru.

Potrivit ministrului, de atunci s-au organizat trei examene pentru ocuparea postului de la ITM Gorj, însă Romanescu nu a luat niciodată acest examen.

"E evident că dacă aş fi dorit să susţin pe cineva, examenul era modalitatea ideală prin care aş fi putut să o fac. În această clădire există persoane care au făcut parte din comisie şi m-au întrebat dacă am vreo preferinţă, iar eu le-am zis de fiecare dată să câştige cine ştie carte", a mai spus Păcuraru.

Totodată, ministrul a precizat că Romanescu a avut un mandat interimar de şase luni pe postul de la ITM Gorj, în acel timp fiind organizat examenul de două ori.

Păcuraru a mai declarat că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) consideră că răsplata pentru acest serviciu, "care nu a fost niciodată făcut", ar fi constat în facilitarea obţinerii de către fiul său, Mihnea Păcuraru, a unor contracte.

Ministrul Muncii a precizat că fiul său lucrează în activitatea de perfecţionare profesională de şase ani, având o firmă care organizează cursuri. Acesta ar fi obţinut în urma unor licitaţii două contracte în Gorj, la Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

"Chiar dacă eu şi Morega am fi discutat în detaliu aceste lucruri, simplul fapt că s-a parcurs o procedură de licitaţie elimină subiectul din discuţie. Mai mult, cele două unităţi nu erau obligate să organizeze licitaţii, deoarece desfăşurau acţiuni educative, însă ele au făcut şi acest lucru", a adăugat Păcuraru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu a cerut Corpului de Control al Guvernului să facă cercetări în Gorj privindu-l pe Păcuraru .
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu a cerut Corpului de Control al Guvernului să facă cercetări în Gorj privindu-l pe Păcuraru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte