Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţistul Cristian Cioacă a fost ridicat din biroul său şi dus în arestul IPJ Braşov

Joi, 24 Ianuarie 2008 (18:19:27)


Poliţistul Cristian Cioacă a fost arestat, joi, la ora 17.20, fiind ridicat din biroul său şi dus în arestul IPJ Braşov, după ce dispoziţia oficială privind arestarea sa preventivă pentru 29 de zile a ajuns la sediul Poliţiei braşovene.
  Emil Rada, şeful cabinetului chestorului IPJ Braşov, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că poliţistul Cristian Cioacă a fost suspendat din funcţie, iar dacă după cele 29 de zile de arest se nu se va decide prelungirea măsurii preventive, Cioacă va reveni la dispoziţia IPJ Braşov.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Cioacă în dosarul în care este acuzat de accesarea fără drept a adresei de e-mail soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Totodată, instanţa a dat în cazul lui Adrian Niţu, interdicţia de a părăsi ţara.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, vinerea trecută, recursul procurorilor la cererea de arestare preventivă privindu-i pe Cristian Cioacă şi Adrian Niţu, pentru care Parchetul a cerut arestarea.

La acest termen, în faţa instanţei, Cristian Cioacă, acuzat de accesare ilegală a căsuţei electronice a soţiei sale Elodia Ghinescu, a declarat că nu a instigat la infracţiunea imputată şi că este nevinovat.

Procurorul de şedinţă în cazul Cristian Cioacă şi Adrian Niţu a demonstrat că cei doi nu au avut intenţia de a o localiza pe Elodia Ghinescu, interesul fiind de a afla cine este Cristian Ilie, bărbatul cu care coresponda avocata.

Acesta l-a acuzat pe Cioacă de faptul că a intenţionat să zădărnicească prin alterarea mijloacelor de probă ancheta judiciară. Astfel, procurorul a citat din convorbiri telefonice realizate începând cu 24 septembrie referitor la rolul lui Niţu în această activitate.

De altfel, Niţu a susţinut tot timpul că la solicitarea lui Cristian Cioacă a intrat în adresa de e-mail a Elodiei Ghinescu, pentru ca aceasta să nu fie accesată de hackeri şi pentru depistarea informaţiilor care ar fi putut-o localiza pe femeia declarată dispărută la sfârşitul lunii august 2007.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Braşov, au dispus, la începutul săptămânii trecute, începerea urmăririi penale în cauza constituită ca urmare a plângerilor formulate de familia avocatei dispărute din Braşov şi a Baroului de Avocaţi din Braşov faţă de Cioacă - pentru instigare la acces fără drept la sisteme informatice, instigare la restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi instigare la transferul neautorizat de date informatice, fapte aflate în concurs real, precum şi faţă de Marius Sebastian Breazu şi Marius Adrian Niţu - pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi transfer neautorizat de date informatice, fapte aflate, de asemenea, în concurs real.

Conform Parchetului, Cristian Cioacă i-a determinat pe Breazu (ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Braşov) şi Niţu să acceseze fără drept sisteme informatice prin înlăturarea parolelor de acces, în scopul obţinerii conţinutului mesajelor de poştă electronică destinate avocatei Ghinescu Elodia-Marilena. De asemenea, i-a determinat pe aceştia să restricţioneze fără drept accesul la adresele de e-mail respective şi să transfere neautorizat date dintr-un sistem informatic.

Parchetul menţionează că Cioacă a fost citat de procurori pentru data de 15 ianuarie 2008, însă a refuzat să se prezinte la audieri, încheindu-se în acest sens două procese-verbale.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă în data de 30 august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii în 5 septembrie.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov a decis, joia trecută, că poliţistul Cristian Cioacă nu va fi suspendat din funcţie după ce pe numele său a fost declanşată acţiunea de urmărire penală, dar va fi pus la dispoziţia IPJ, urmând să îndeplinească doar sarcinile date de şeful său în scris.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul Cristian Cioacă a fost ridicat din biroul său şi dus în arestul IPJ Braşov .
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţistul Cristian Cioacă a fost ridicat din biroul său şi dus în arestul IPJ Braşov0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte